Lemlæstelse og eksplosion i Nørresundby

100 efterskoleelever spillede ofre i en større militærøvelse

11
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Efter den indledende behandling var det sanitetskompagniets opgave at få de tilskadekomne til andenbehandling. Foto: Thomas Hansen

NØRRESUNDBY:Et sammenstød mellem en bus og et militærkøretøj og en selvmordsbombning med i alt 100 tilskadekomne ventede sanitetskompagniet fra Aalborg ved torsdagens militærøvelse i Nørresundby.

Øvelsens størrelse skyldtes, at kompagniet for første gang deltog samlet i en øvelse frem for i de enkelte delinger.

- En situation af denne størrelse har jeg ikke oplevet før, men principperne er de samme. At der er flere sårede end kapacitet, så man er nødt til at prioritere. Det har vi prøvet et par gange, siger gruppefører Hans Kresten Larsen.

God erfaring

De deltagende i øvelsen talte 100 elever fra Halvorsminde Efterskole i Hjørring samt garvede og mere grønne soldater fra sanitetskompagniet.

For de uerfarne var øvelsen en god anledning til at lære, hvordan man håndterer en lignende situation i det virkelige liv, mener kompagnichef Martin Eckeroth.

- Det handler om at skulle koordinere en indsættelse og behandle om masse tilskadekomne, hvad enten det er en brandsårsskade eller et åbent lårbrud. På den måde er øvelsen realistisk, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.