Kystsikring

Lendrup-dige kan laves helt færdigt

Beboerne i de 160 sommerhuse, der alle ligger på lejet grund i Lendrup, kan nu se frem til, at det dige, der er udset til at beskytte sommerhusområdet mod stormflod endelig kan gøres færdigt.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

160 sommerhusbeboere kan se frem til at diget ved Lendrup nu kan laves færdig. Foto: Lars Pauli

Det har Transportministeriet langt om længe givet grønt lys til. Men hvor beboerne indenfor diget har grund til smil, så er der til gengæld grund til panderynker hos beboerne lige udenfor diget. - Diget vil have den stik modsatte effekt for os. Nu bliver vores huse for alvor oversvømmede, for diget vil betyde, at vandet hober sig op lige udenfor, siger Torben Kristiansen, der selv holder ferie i sommerhuset på Klostervej i Lendrup i øjeblikket. Kystdirektoratet gav sidste år lov til at ejeren af jorden, hvor sommerhusene er placeret, Lendrup Strandbad ApS, kunne lave en forstærkning af diget, således at diget forhøjes fra to meter til 2,75 meter. Af Lasse Damsgaard - asse.damsgaard@nordjyske.dk