Udland

Leonard Cohens brev til den døende Marianne

Norske Marianne Ihlen var inspirationen til nogen af Leonard Cohens mest ikoniske sange. Hun døde 28. juli.

Den canadiske sanger og sangskriver Leonard Cohen skrev et brev til Marianne, da han for kort tid siden hørte, at hun - norske Marianne Ihlen - var tæt på at dø af leukæmi.

Det er den smukke norske kvinde, som Cohen sang om tilbage i 1960'erne. Hun var inspirationen til nogen af hans mest ikoniske sange: "So Long Marianne" og "Bird on the Wire".

81-årige Cohen skrev et brev til den norske kvindes nærmeste ven, dokumentaristen Jan Christian Mollestad. Vennen læste det op for hende, få dage før hun døde 28. juli, fortæller han til den canadiske radiostation CBC.

- Der stod, "Vi er kommet til det tidspunkt, hvor vi er blevet så gamle, at vore kroppe falder fra hinanden, og jeg tror, at jeg vil følge efter dig meget snart", fortæller Mollestad.

- Hvis du rækker hånden ud efter min, så tror jeg, at du kan nå min. Og du ved, at jeg altid har elsket dig for din skønhed og din klogskab.

- Nu vil jeg bare ønske dig en god rejse. Farvel gamle ven, skriver Cohen i sit brev.

Leonard Cohen og 23-årige Marianne Ihlen mødtes på den græske Hydra i 1960. Deres forhold varede nogle år.

Da Marianne Ihlen døde i slutningen af juli, skrev Mollestad et brev tilbage til Cohen, hvor han fortalte om afskeden med veninden.

- Da vi forlod hendes værelse, efter at hendes sjæl var fløjet ud af vinduet for at lede efter nye eventyr, kyssede vi hende på panden og hviskede de evige ord: "So long Marianne", beretter Mollestad.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.