Let australier

Semillon er en stilfærdig drue. Hvis der laves vin kun på den, bliver resultatet mere end stilfærdigt. Det bliver stort set altid kedeligt. Til gengæld har man i Australien en tradition for at blande Chardonnay og Semillon, og det går ofte godt.

Wolf Blass Red Label Chardonnay Semillon koster 54 kr. i den kommende uge i Netto.

Wolf Blass Red Label Chardonnay Semillon koster 54 kr. i den kommende uge i Netto.

Chardonnay’en har den gode, friske syre, og Semillonen runder vinen af og bibringer lidt honningsmag. Det giver en let, ukompliceret vin. Wolf Blass, der producerer i den sydøstlige del af Australien, har en tendens til at gøre sine røde vine meget voldsomme, men huset kan også klare en mere stilfærdig hvid, som kun er på 12,5 pct. alkohol. Det er ikke så almindeligt fra de kanter, men det er dejligt. Vinen er ikke bare let at drikke. Den er også godt til at dampe fisk i. Semillonens frugtsødme giver en behagelig balance sammen med fisken. Tager man f.eks. en pivtør Riesling og koncentrerer den bare lidt for meget, bliver resultatet for skarpt efter min mening. Vinen er valgt af Jørgen la Cour-Harbo, NORDJYSKE Mediers vinmedarbejder.