Letbane: Borgmester er dybt rystet

Forslag om at fjerne statsligt tilskud til finansiering af letbane i Aalborg får ublid medfart af lokale politikere

Aalborg 29. september 2015 13:01 - Opdateret 29. september 2015 13:10

AALBORG: - Jeg er dybt, dybt rystet over, at regeringen har fjernet de penge, Aalborg er blevet lovet til letbanen. Vi er blevet nedprioriteret og er åbenbart ikke værdige til at blande os i selskabet med landets andre store byer, som alle får letbaner.

Det siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), der både fremhæver den store vækst i form af flere indbyggere, studerende og arbejdspladser, som et af argumenterne for at bevare det 830 mio. kroner, som blev afsat på sidste års finanslov til etablering af en letbane i Aalborg.

- Vedtages det her, skaber vi et åbenlyst byhierarki med København, Aarhus og Odense i førersædet. Det er dybt skuffende og helt urimeligt i forhold til den videre udvikling af vores by og kommune, siger Kastrup-Larsen,

Alt andet er uanstændigt

Han vil naturligvis arbejde hårdt for at få letbanen tilbage på finansloven.

- Alt andet er uanstændigt, tilføjer han.

- Det er brand ærgerligt - også fordi vi allerede er forholdsvist langt i planlægningsprocessen omkring den ny letbane, som vi har brugt et to-cifret millionbeløb på at udvikle og oven i købet lige har ansat en ny direktør til at stå i spidsen for, supplerer rådmand for kultur og sundhed Mads Duedahl (V), som også har ansvaret for byens kollektive trafik.

Han vil personligt bede om et møde med transportministeren hurtigst muligt for at forklare ham, om de trafikale udfordringer Aalborg Kommune kommer til at stå overfor i de kommende år.

Beslutningen om at hive tæppet væk under letbanen vækker også harme hos De Konservative i Aalborg Byråd.

- Min kommentar er, at jeg synes, at det er en underlig skævridning, at vi på den ene side har en debat om, hvordan vi skal have udflyttet nogle statslige arbejdspladser, så vi får understøttet, at der sker vækst og udvikling i hele landet, og så laver man sådan en svinestreg, som det her er, siger ældre- og handicaprådmand Thomas Krarup (K), der nu vil bede partiets finansordfører Brian Mikkelsen og transportordfører Rasmus Jarlov om at presse på for at få letbanen tilbage på sporet.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...