Letdrukket Sangiovese

Al­ko­hol­pro­cen­ten i La Carraia er kun 12,5. Det er me­get be­ha­ge­ligt.

Al­ko­hol­pro­cen­ten i La Carraia er kun 12,5. Det er me­get be­ha­ge­ligt.

{ I sidste uge oplevede jeg høsten af Sangiovese i Midtitalien og smagte en del vine produceret på den drue. Den er bedst kendt fra Toscana, hvor den er baggrund for Chianti’erne, men der kan sandelig også laves god Sangiovese-vin i Umbrien, som er den sydøstlige nabo til Toscana. Vinene bliver ikke så pompøse. Til gengæld er de ofte lette at drikke, uden de er ligegyldige. La Carraia Sangiovese 2004 er et godt eksempel på den slags vin. Den har et dejligt tørt bid lige til sidst, så den passer fint til svinekødet. Carlo Merolli, Kongsvænget 38 i Virum, tlf. 45851978, sælger den for 65 kr. @NormalParagraphStyle:Vinen er valgt af Jørgen la Cour-Harbo, NORDJYSKE Mediers vinmedarbejder