Lettelsens jubelbrøl

Måltørken sluttede da Curth brugte hovedet og sikrede AaB sejren

Jeppe Curth lykønskes af Allan Olesen (16) og Fredrik Winsnes med sin første scoring på hjemmebane - et mål, der senere viste sig at gøre den unge AaB’er til matchvinder.
 Foto: Grete Dahl

Jeppe Curth lykønskes af Allan Olesen (16) og Fredrik Winsnes med sin første scoring på hjemmebane - et mål, der senere viste sig at gøre den unge AaB’er til matchvinder. Foto: Grete Dahl

AALBORG:Efter knap fem en halv times måltørke på hjemmebane var det ikke underligt at både spillere og tilskuere brølede med en blanding af jubel og lettelse, da Jeppe Curth efter 59. minutter spil scorede sejrsmålet. - Vi kunne godt mærke, at der var ekstra pres på os, så det var dejligt endelig at få hul på bylden, sagde matchvinderen iført øre-til-øre- smil efter kampen. Hans hovedstødsmål var kulminationen på endnu en flot kamp af den unge angriber, som var en konstant sten i støvlerne på Silkeborgforsvaret i de 80 minutter kræfterne rakte til. Et trælår i vejen 10 minutter før tid måtte han lade sig skifte ud. Dels fordi der var udsolgt og fordi han havde fået et trælår. - Jeg var fuldstændigt smadret. Hverken lungerne eller benene kunne holde til mere, og så var der ingen grund til at jeg løb rundt derinde, storsmilede Jeppe Curth. Indtil da havde han og Rade Prica haft godt fat i SIF’erne, som aldrig fik ro til at spille sig ud af eget felt, fordi de evigt jagtende AaB-angribere var over dem konstant. - Det er noget vi har snakket meget om inden kampen. Vi skulle lukke af bagude og holde nullet. Og så skulle vi prøve at holde preset på dem, når vi kunne, sagde Jeppe Curth. Flere gode tilbud Presset gav to-tre udmærkede chancer til angrebsduoen, men mens Curth altså kom på måltavlen for anden gang på fem dage, så måtte Rade Prica endnu en gang forlade banen uden mål. - Rade scorer næste gang. Det er jeg sikker på, lød det fra Jeppe Curth om angrebsmakkeren og deres gode samarbejde. Prica var da også decideret uheldig med ikke at komme på tavlen. Dels havde han flere gode forsøg, og dels forsømte holdkammeraterne (læs: Caca) i slutfasen at forære svenskeren den åbne chance, som kunne ende måltørken. Prica brokkede sig fuldt forståeligt et par gange over ikke at blive spillet fri i ét af de mange kontrastød, som hjemmeholdet fik, da Silkeborg satsede til sidst. Preece spillede godt Inden da havde han haft flere kvalificerede afslutninger, men David Preece var en sikker sidste skanse for Silkeborg på dagen og han tog det hele i fin stil. Det eneste, der smuttede igennem var altså Curths hovedstød. - Det var vigtigt. Nu er vi tilbage, sagde Jeppe Curth.