Lettere at være handicappet i midtbyen

Cityforening opfordrer butikker til at deltage i frivillig mærkning

Handicappede har svært ved at komme forbi cykler og lignende i gågaden, og mange efterlyser også bedre adgang til byens butikker. Men det bliver der måske gjort noget ved nu.
Arkivfoto: Grete Dahl

Handicappede har svært ved at komme forbi cykler og lignende i gågaden, og mange efterlyser også bedre adgang til byens butikker. Men det bliver der måske gjort noget ved nu. Arkivfoto: Grete Dahl

AALBORG:Det skal være lettere at handle og færdes i midtbyen. Det mener direktør for Aalborg Cityforening, Flemming Thingbak. Han opfordrer foreningens medlemmer til at deltage i en ny ordning, som skal bedre forholdene for handicappede. - Vi er opmærksomme på problematikken, siger Flemming Thingbak. Han refererer blandt andet til den kritik, som formanden for Dansk Handicap Forbund fremsatte i NORDJYSKE mandag, og derfor er han også enig i, at der bør sættes større fokus på området. - Vi har netop søsat en kampagne i samarbejde med Aalborg Kommunes forvaltning for sundhed og bæredygtig udvikling, fortæller Flemming Thingbak. Kampagnen, som er en landsdækkende mærkningsordning, hedder Godadgang.dk, og Cityforeningen opfordrer så mange som muligt til at deltage. - Målet er som udgangspunkt at gøre butikkerne opmærksomme på problematikken, og hvad de selv kan gøre for at bedre forholdene, fortæller Flemming Thingbak. - Og når man så har etableret ramper og lignende, får man et mærke, så kunderne kan se, hvordan det forholder sig, fortsætter han. Oplysningerne om adgangsforholdene i de tilmeldte butikker lægges også ud på nettet. På den måde kan kørestolsbrugere, synshandicappede og andre se, hvor de kan komme til, når der skal handles. - Kravene for at blive godkendt er udarbejdet i samarbejde med De Samvirkende Invalideorganisationer, fortæller Flemming Thingbak. Han fremhæver desuden, at kravene ligger tæt op ad den standard, man arbejder med at indføre på europæisk plan. Og derfor håber cityforeningen naturligvis, at ordningen får en stor gennemslagskraft. - Foreløbig håber vi bare, at så mange som muligt melder sig. Men på sigt bliver det selvfølgelig også noget, vi kommer til at følge op på, siger Flemming Thingbak.