Lettere ud med Cimber Air

Cimber Air åbner 20 ruter ud af København - med tilslutning fra Aalborg Lufthavn til de fleste

Cimber åbner til april 20 nye ruter ud af København. Og for nordjyder betyder det, at det bliver lidt enklere, at komme ud i den store verden.

Cimber åbner til april 20 nye ruter ud af København. Og for nordjyder betyder det, at det bliver lidt enklere, at komme ud i den store verden.

AALBORG:Cimber Air åbner til april 20 ruter ud af København Lufthavn og en enkelt direkte rute fra Aalborg - til Malaga i Spanien. Set med nordjyske briller bliver det lettere at komme ud i den store verden - hvad enten det er i forbindelse med forretning eller ferie. For hvis man vælger at købe hele turen via Cimber Air til slutdestinationen ude i Europa, sørger Cimber for at ens bagage følger med hele vejen. Med andre ord tjekker man ind til sin rejse i Aalborg, og nøjes med at skifte fly i København - resten sørger Cimber for. - Det er at betragte som én billet, hvis man f.eks. vil flyve fra Aalborg til Rom med os. Og det er vores ansvar, at tingene hænger sammen, siger Bjarne Rasmussen, der er salgs- og marketingchef hos Cimber Air - eller Cimber Sterling, som selskabet fremover kommer til at hedde. De mange nye rejser er et resultat af, at Cimber i begyndelsen af december overtog en stor del af Sterling. Dengang sagde administrerende direktør i Cimber Air Jørgen Nielsen at: "Vi ønsker at være danskernes førstevalg, både når de skal rejse mellem provinsen og København og ud i Europa". Det er det, man fra april kan se resultatet af. Hidtil har Cimber benyttet sig af mindre, propeldrevne fly med begrænset kapacitet, men fremover supplerer man med en række af de helt nye Boeing 737'ere med plads til 148 passagerer. Tanken er, at Cimber flyver kunderne ind til København fra provinslufthavnene i Aalborg, Århus, Karup, Billund, Sønderborg og Rønne, og at de derefter flyver videre med Cimber. Med overtagelsen af Sterling, har Cimber fået adgang til alle de ruter, Sterling tidligere fløj - dermed også ruterne til London og Paris, som lige for tiden ikke bliver befløjet fra Aalborg. Ifølge Bjarne Rasmussen er der ikke aktuelle planer om, at Cimber genåbner de to ruter. I første omgang gælder det om, at få tingene til at fungere med de nye ruter fra København. Hvis der så sidenhen er kapacitet til flere ruter, kan der godt komme nye ruter til. Prismæssigt ser det ud til, at Cimber placerer sig i den fornuftige ende af skalaen. Et hurtigt klik på Cimbers hjemmeside viser, at man f.eks. kan rejse fra Aalborg til Rom - og retur for 1420 kr. - hvis man tager af sted torsdag 14. maj og flyver hjem søndag 20. maj.