Lettet ishockeydirektør: Skønt at undgå nedrykningskamp

Ishockeydirektør Ulrik Larsen glæder sig over, at Danmark har sikret sig overlevelse trods masseafbud før VM.

Der er jubel i dansk ishockey, efter at det søndag står klart, at landsholdet for 13. år på stribe undgår at rykke ned fra A-gruppen.

Danmarks Ishockey Unions direktør, Ulrik Larsen, er da også en lettet mand efter USA's 3-1-sejr over Slovenien, der medfører, at Danmarks sidste kamp mod slovenerne bliver uden betydning for nedrykningsspillet.

- Det er jeg utrolig tilfreds med. Det er aldrig sjovt at skulle ud i sådan en dødskamp, som det ville være blevet, hvis Slovenien havde taget point i dag. Det er skønt, at vi nu slipper for det, siger Ulrik Larsen.

- Jeg må sende en stor ros til spillerne, for de har virkelig kæmpet dette resultat hjem. De har ikke haft det nemt, fordi de har skullet høre for alle de afbud, der er indløbet, og nogen har nok tvivlet lidt på dem, lyder det fra direktøren.

Overlevelsen er sikret uden hjælp fra NHL-spillerne, og spillerne har selv fremhævet holdånden i stjernernes fravær. Det betyder dog ikke, at man i fremtiden vil undvære forstærkninger fra Nordamerika.

- Det er gået uden dem i år, men Danmark er en lille ishockeynation, og det er livsnødvendigt, at spillerne har lyst til at stille op for landsholdet.

- Vi har haft 10-11 markante afbud. At spillere bliver skadet og har forpligtelser over for deres arbejdsgiver er jo en ærlig sag, og det må man respektere.

- Men vi har også haft et par af de mere ærgerlige afbud. På den baggrund er det jo ekstra dejligt, at vi nu har klaret det, siger Ulrik Larsen.

Danmark spiller sidste VM-kamp mod Slovenien mandag aften klokken 20.15.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.