Frederikshavn

Lever i frygt efter overfald

Alexandru Mitu er på vej ud af landet, da han føler sig truet efter et overfald, som han ikke mener, at politiet har reageret på

Alexandru Mitus far og søster bor også i Frederikshavn, men hans planer er altså nu at rejse væk fra dem for at komme hjem til Rumænien. Foto: Peter Broen

Alexandru Mitus far og søster bor også i Frederikshavn, men hans planer er altså nu at rejse væk fra dem for at komme hjem til Rumænien. Foto: Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Alexandru Mitu planlægger i øjeblikket at forlade landet efter at have boet og arbejdet i Frederikshavn de seneste to år. Men det er ikke med sin egen gode vilje, at han rejser tilbage til sin hjemby i Rumænien.

Hans beslutning kommer efter en måned, hvor han efter eget udsagn har levet i skjul, siden han 8. juni blev udsat for et voldeligt overfald, da en gruppe mænd tvang ham med på en biltur ud til en skov i nærheden af Frederikshavn, hvor de gav ham gentagne slag over hele kroppen, mens de afkrævede ham 37.000 kroner, som de påstod, han havde stjålet.

Mændene kendte han perifert, da de ofte færdes i Lodsgade i Frederikshavn, hvor Alexandru Mitu har boet til leje.

- Jeg havde aldrig talt med dem før ud over at have hilst på dem på gaden. Det kom ud af det blå, at de pludselig ville have penge fra mig, siger Alexandru Mitu, der anmeldte episoden til politiet allerede samme aften, få timer efter episoden havde fundet sted.

Politiet bad ved anmeldelsen Alexandru Mitu om at tage på hospitalet for at få lavet en rapport over de skader, han er blevet pådraget af overfaldsmændene.

Det gjorde han dagen efter, hvor der blev lavet en lægeerklæring, hvoraf det fremgår, at han er blevet udsat for vold.

Viser sig ikke offentligt

Den oplysning bliver herefter videregivet til politiet.

Men siden da har Alexandru Mitu intet hørt til sagen, og det skræmmer ham, da han føler sig så truet, at han har forladt sin egen lejlighed og har boet i skjul i flere uger.

To dage efter overfaldet var han igen i kontakt med overfaldsmændene.

Ifølge Alexandru Mitu truede de ham med vold igen, hvis han gik til politiet med sagen.

Denne samtale har han en optagelse af, som politiet ifølge Alexandru Mitu ikke har villet høre.

- Jeg har sagt mit job op, fordi jeg ikke tør være på min arbejdsplads af frygt for, at de skal dukke op i arbejdstiden, fortæller han.

Mød op igen

Mere end fem uger efter overfaldet, har han stadig ikke hørt noget fra poltiet, selvom han fortæller, at han gentagne gange har taget kontakt til politiet.

Leder for lokalpolitiet i Frederikshavn, John Henriksen, vil umiddelbart ikke kommentere sagen eller fortælle, hvorvidt der er igangsat en efterforskning omkring den nu fem uger gamle sag.

- Jeg vil ikke til at fortælle igennem pressen, hvordan det går med enkelte sager. Jeg vil til gengæld meget gerne tale med ham personligt, hvis han føler sig uretfærdigt behandlet, siger John Henriksen.

Alexandru Mitu er i mellemtiden på vej ud af landet, men siger dog, at han gerne kommer tilbage, hvis der vil blive oprettet en sag ovenpå hans politianmeldelse.

- Jeg vil stadig gerne bo i Danmark, hvor jeg har haft arbejde, men lige nu føler jeg mig ikke tryg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.