Leverandør af kasserede elementer vil stævne trælast

Mener tyske elementer til skolebyggeri i Støvring opfyldte alle krav til kvalitet, selv om køber netop har pillet dem ned og kasseret dem.

Ole Jensen
Efter blot to dages arbejde var et nedbrydningsfirma på vegne af trælastkæden Optimera færdige med at pille alle de ukurante væg- og dækelementer på skolebyggeriet i Støvring ned. Elementerne blev efterfølgende knust. Foto: Henrik Bo
Tyskland 23. december 2011 05:00

Leverandøren af de væg- og dækelementer, der i sidste uge blev pillet ned igen og kasseret ved den igangværende udvidelse af Bavnebakkeskolen i Støvring, truer nu aftageren, den Saint-Gobain ejede trælastklæde Optimera"s afdeling i Aalborg, med en stævning. Leverandøren er det tyske firma Elbe Fertigteil-Technik, et enmandsfirma ejet af danskeren Carsten Thim Sørensen fra Aabenraa. Ifølge byggebladet Licitationen har han efter samråd med sin advokat om sagen nu besluttet at stævne Optimera 16. januar. Årsagen er, at han ikke mener trælastkæden har levet op til den aftale, der var indgået omkring leverancer af betonelementerne til skoleudvidelsen. Ifølge Carsten Thim Sørensen levede de tyskproducerede betonelementer op til kravene om en CE-mærkning. Et synspunkt Optimera efter rapport fra uvildig syns- og skønsmand efter besøg på byggepladsen i Støvring 9.12 afviser og derfor tager trussel om stævning med sindsro ifølge markedschef Christian Brydensholt. Dagbøder til råhusentreprenør Råhusentreprenør på opgaven er Bjerregaard & Vigel Pedersen i Nørresundby. De hæfter nu for en række dagbøder over for bygherren i skikkelse af Rebild Kommune, fordi skolebyggeriet nu er blevet forsinket flere måneder. Som ansvarlig leder af entreprenørfirmaet i Nørresundby betegner ingeniør Rolf Bjerregaard hele forløbet som en rigtig træls sag for firmaet. Han forventer, at trælastkæden Optimera som professionel leverandør nu går ind og dækker alle entreprenørfirmaets merudgifter til blandt andet dagbøder.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...