Leverandør: Solcelleanlæg med batteri betaler sig ikke

Uenighed i branchen om værdien af at kunne gemme sin egen elektricitet

Tommy Rasmussen: - Batterier til solcelleanlæg er stadig for dyre, fordi de endnu ikke produceres i tilstrækkeligt stort antal.Arkivfoto: Michael Koch

Tommy Rasmussen: - Batterier til solcelleanlæg er stadig for dyre, fordi de endnu ikke produceres i tilstrækkeligt stort antal.Arkivfoto: Michael Koch

NORDJYLLAND:Energi Nord er begyndt at markedsføre solcelleanlæg med batterier, så private mennesker kan gemme strøm, de ikke har brug for om dagen, til om aftenen. Men firmaet får ikke umiddelbart meget konkurrence, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

- Det er helt enkelt ikke rentabelt endnu, fordi batterierne stadig er for dyre, siger direktør Tommy Rasmussen fra en af landsdelens større spillere på området, Feiyue Group Europe i Nørresundby.

Mere positiv er man dog hos elselskabet Nyfors i Brønderslev:

- Vi har da overvejet batteriløsninger og vil også gøre det igen, for på et tidspunkt vil de sikkert begynde at vinde frem, siger administrerende direktør Henrik Mentz.

Tommy Rasmussen er imidlertid ikke i tvivl:

- Det kan ikke hænge sammen økonomisk. Batteridelen af sådan et anlæg vil koste mellem 50.000 og 100.000 kroner afhængig af kvaliteten, og ved hjælp af batterierne vil man kun kunne øge den del af den producerede strøm, som man selv kan bruge, fra måske 40 procent til måske 60 procent.

- Det er imidlertid ikke nok, da det kun vil give en besparelse på omkring 2400 kroner om året. Disse penge bliver hurtigt spist, hvis batterierne eksempelvis holder i 10 år, påpeger Tommy Rasmussen.

Hos Nyfors har man endnu ikke kigget på kvaliteten af batterier til solcelleanlæg:

- Vi tror på, at batteriløsninger vil kunne betale sig for nogle mennesker, men at det kræver individuelle beregninger. Indtil videre koncentrerer vi os om andre muligheder, så derfor tilbyder vi endnu ikke batteriløsningerne, siger Henrik Mentz.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.