LGBT-forperson: Homoseksuelle sportsfolk skubber normer

Homoseksuelle sportsfolk viser andre, at man ikke behøver gå ud af sport for at være åben om sin seksualitet.

Torsdag aften skrev ishockeymålmanden Jon Lee-Olsen fra mesterholdet Rungsted Seier Capital historie, da han i TV2's "Go' aften live" sprang ud som homoseksuel. (Arkivfoto)

Torsdag aften skrev ishockeymålmanden Jon Lee-Olsen fra mesterholdet Rungsted Seier Capital historie, da han i TV2's "Go' aften live" sprang ud som homoseksuel. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Når sportsfolk springer ud som homoseksuelle, kan det rykke ved rammerne for, hvordan man dyrker sport, og hvem der kan dyrke sport.

Sådan siger Ask Ulrich Petersen, som er forperson i LGBT Danmark, efter, at ishockeymålmanden Jon Lee-Olsen torsdag sprang ud som homoseksuel på TV2's "Go' aften live".

Det har ingen professionel ishockeyherre i Danmark gjort tidligere, og ifølge tv2.dk har kun to andre ishockeyherrer i verden gjort det før som aktive.

- Det kan muligvis rykke ved nogle normer og skubbe til rammerne for, hvordan man dyrker sport.

- Repræsentationen udvider rummet for, hvordan man kan være sportsudøver, og det viser andre, at de ikke behøver gå ud af sport for at være åbne om deres seksualitet, selv om de dyrker elitesport, siger Ask Ulrich Petersen.

Hos LGBT Danmark, som er en interesseorganisation for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, hører man relativt ofte om episoder, hvor dygtige sportsudøvere dropper sporten.

Ifølge Ask Ulrich Petersen kan det tyde på, at sportens verden ikke altid rummer minoriteter lige godt.

- Begrundelserne er sikkert mange, men nogle af dem føler ikke, at der er plads til dem i omklædningsrummet, eller også bliver der råbt ting på banen, som gør dem utrygge.

Han håber, at Jon Lee-Olsens udmelding kan være med til at bevise, at der også findes LGBT-personer blandt elitesportsudøvere.

- Jeg håber også, det vil give mod til spillerforeninger og fanklubber, så de kan tage diskussionen op og se, om de kan gøre noget for, at der i sport bliver bedre plads til minoriteter.

Ishockeymålmanden selv håber, at han kan bane vejen for flere udøvere, som ikke tør at stå ved, at de er homoseksuelle.

- Jeg er sikker på, at der i fremtiden er andre, der står frem, og jeg håber, at jeg kan være med til at give andre modet til at tage springet, siger Jon Lee-Olsen ifølge tv2.dk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.