Danmark

Libanon-professor: Flygtningeannoncer er spild af penge

Libanesisk professor siger, at man i Libanon har alt andet end dansk asylpolitik at tænke på.

De annoncer, som integrationsminister Inger Støjberg (V) har indrykket i fire libanesiske aviser mandag, har ikke løftet ét eneste øjenbryn hos libaneserne i Beirut.

Det mener Jad Melki, som er professor i journalistik og mediestudier på det amerikanske universitet i Beirut - The American University of Beirut.

- Der har ikke rigtig være nogen reaktion. Det har mere været et emne i den internationale dækning. Det har ikke fyldt noget hos libaneserne eller i den lokale presse, siger Jad Melki.

Han siger, at libaneserne har alt andet end dansk asylpolitik at tænke på.

- Vi har en kæmpe affalds- og miljøkrise, en økonomisk krise, et kæmpe flygtningeproblem og en krig, der banker på døren. Vi har terrortrusler, vi har ikke haft en præsident i over et år, og vi har et parlament uden legitimitet, siger Jad Melki og fortsætter:

- Det sidste libaneserne tænker på, er hvordan Danmarks højreorienterede regering tænker om flygtninge.

Jad Melki mener derfor, at Inger Støjbergs annoncer har været lidt af et spild.

- Jeg mener, at de penge, der er blevet brugt på de her annoncer, har været et spild. Mulige migranter er mere tilbøjelige til at blive afskrækket af det danske vejr frem for en ny flygtningepolitik, afslutter han.

Annoncerne indeholder oplysninger om forringede vilkår for flygtninge og migranter. De slår desuden fast, at man ikke kan blive familiesammenført i Danmark det første år efter, at man som flytning er kommet til landet.

Annoncerne har kostet 250.000 kroner, og deres formål er at begrænse flygtningestrømmen til Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.