Liberal Alliance har sat nyt 2015-hold

Liberal Alliance har på partiets sommergruppemøde lavet udskiftninger på en række ordførerposter.

Liberal Alliance har sat nyt 2015-hold

En stor udskiftning på ordførerposterne er første udmelding fra Liberal Alliances sommergruppemøde syd for Odense.

- Vi satte jo oprindeligt holder efter valget i 2011, og nu sætter vi det nye hold, sådan som det skal være frem til folketingsvalget i 2015, siger Simon Emil Ammitzbøll til Ritzau.

Han understreger, at ordførerskaber ikke nødvendigvis er noget, man "hele tiden skal rykke rundt på," men samtidig var det på tide for partiet at justere på ordførerposterne.

- Det er vigtigt, at man ikke bare gror fast i de ordførerskaber man har, og at man bliver udfordret på nye punkter, siger han.

Selv kommer gruppeformanden til at overtage posten som sundhedsordfører, og her har han især to punkter, han vil fokusere på.

- Det vigtige er, at syge mennesker får en behandling, som er i top. Pengene skal følge patienten i højere grad, end de gør i dag, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Det betyder, siger han, at hvor danskere i dag kan skifte til et andet offentligt eller privat sygehus for at få behandling, skal muligheden udvides til også at omfatte andre EU-lande.

- Hvis der er en anerkendt operation på et sygehus i et andet EU-land, skal man også kunne tage pengene med derover, så man kan få sin operation i eksempelvis Tyskland eller Frankrig, siger han.

Han påpeger, at det vil blive dyrere, end det er i dag, men at partiet i sit seneste valgprogram redegjorde for finansieringen af den ekstra omkostning.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.