Liberal Alliance mister sit eneste byrådsmedlem i Aarhus

Byrådsmedlem Lars Boje Mathiesen ønskede at blive folketingskandidat, men fik ikke opbakning fra storkredsen.

Liberal Alliance er ikke længere repræsenteret i Danmarks andenstørste by, Aarhus.

Partiets eneste byrådsmedlem, Lars Boje Mathiesen, forlader partiet og bliver løsgænger.

- Jeg må erkende, at kløften mellem den måde, Liberal Alliance drives på, og mine grundværdier omkring ordentlighed og anstændighed er for stor, siger Lars Boje Mathiesen.

Han meddelte tidligt på foråret, at han ønskede at blive folketingskandidat. Ifølge Lars Boje Mathiesen har Liberal Alliance Aarhus’ bestyrelse også godkendt og bakket op om hans anmodning om at blive kandidat til Folketinget.

Han ventede altså bare på opbakning fra storkredsbestyrelsen i Østjylland.

Men den opbakning har Lars Boje Mathiesen ikke fået. Ifølge Lars Boje Andersen selv skyldes det, at han er en for stor konkurrent til kredsens øvrige kandidater.

- Når man har succes, så bliver man også en konkurrent, og partier forholder sig forskelligt til konkurrence. Jeg havde forhåbninger om, at et liberalt parti som Liberal Alliance ville hilse den frie konkurrence velkommen. Men det har ikke været tilfældet, siger han.

Liberal Alliances landsformand, Leif Mikkelsen, tager det "helt roligt", at partiet ikke længere har et byrådsmedlem i Aarhus.

- Det er jo virkelighedens verden. Men så kan vi så glæde os over, at det højest varer halvandet års tid, før der skal være byrådsvalg. Og der kommer vi sikkert ind igen, siger Leif Mikkelsen.

Storkredsen holder samtaler med LA-medlemmer, som ønsker at stille op til Folketinget. Det er på den baggrund, storkredsens bestyrelse beslutter, hvem der bliver opstillet.

- Jeg ved, at han har været til samtale. Det har så fået det udfald. Jeg bakker fuldstændig op om storkredsens vurderinger, siger Leif Mikkelsen.

I Østjyllands Storkreds er Ole Birk Olesen partiets spidskandidat. Han er valgt til Folketinget sammen med Carsten Bach.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.