Liberal Alliance: Tyveri skal koste opholdstilladelse

Alle overtrædelser af straffeloven skal koste opholdstilladelsen og udløse hjemsendelse eller tålt ophold.

LA vil stramme kurs over for kriminelle asylansøgere Foto: Scanpix/Linda Kastrup

LA vil stramme kurs over for kriminelle asylansøgere Foto: Scanpix/Linda Kastrup

Nultolerance over for kriminelle asylansøgere.

Det vil være et vigtig punkt for Liberal Alliance, når der i efteråret skal forhandles om 2025-plan og udlændingestramninger.

Og det gælder alle former for kriminalitet, fastslår politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll på partiets sommergruppemøde lørdag.

På spørgsmålet om det eksempelvis vil ramme personer fra asylcentre Center Sandholm og Udrejsecenter Sjælsmark, som Nordsjællands Politi mener står bag butikstyverier i Allerød, siger Simon Emil Ammitzbøll:

- Hvis man som asylansøgere laver nogen form for kriminalitet og bliver dømt for det ved en domstol, så skal man miste retten til at søge asyl i Danmark.

Spørgsmål: Er det helt ned til butikstyveri?

- Det er alle straffelovsovertrædelser, herunder tyverier.

Spørgsmål: Kan man gøre det uden at komme i konflikt med internationale konventioner?

- Man kan gøre det, som andre europæiske lande gør, hvis der skulle være problemer i forhold til den individuelle sikkerhed. Så kan man lave diplomatiske garantier, så man alligevel kan udvise folk.

- Og så kan det være, at nogen ikke kan udvises, men ender på tålt ophold, hvor der er særlig skrappe og kedelige konditioner.

Spørgsmål: Hvis man sætter barren så lavt, vil antallet af personer så ikke vokse markant?

- Jeg synes, det er helt afgørende, at hvis man vil til et andet land og have beskyttelse, så er udgangspunktet, at man opfører sig ordentligt.

- Vi mener, at man skal miste opholdsgrundlaget med det samme. Langt de fleste vil man kunne sende hjem, fordi de kommer fra lande som Afghanistan eller fra afrikanske lande. Og så vil der være nogle, som er besværlige at sende hjem, og de må på tålt ophold.

- Så tror jeg også, at erfaringen vil vise, at mange vil rejse videre frivilligt, siger Liberal Alliance i et interview efter pressemødet.

På selve pressemødet fik han sagt, at emnet var en såkaldt "rød linje" for Liberal Alliance. Underforstået at partiet ikke vil indgå en aftale, uden at det var med:

- Begår man kriminalitet, så må man rejse hjem igen. Det er for så vidt en rød linje for Liberal Alliance.

En udlægning som dog blev trukket lidt i land igen:

- Det er måske ikke det rigtige begreb. Pointen er, at begår man kriminalitet, så skal man udvises. Det er vi faktisk enige med Dansk Folkeparti om. Derfor vil det været godt, at vi på det punkt har en alliance, siger Simon Emil Ammitzbøll.

Han understreger, at DF og LA er enige om, at forhandlingerne skal munde ud i, at der kommer færre asylansøgere og en hårdere kurs over for kriminelle udlændinge.

- Så kan vi diskutere metoderne, men det er teknik. Det må vi vende i forhandlingslokalet, siger Simon Emil Ammitzbøll.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.