Udland

Libyen nægter arbejdere fra Bangladesh indrejse

Forbud begrundes med at mange fra Bangladesh illegalt forsøger at rejse videre til Europa.

Libyens officielle regering har indført indrejseforbud for personer fra Bangladesh, der kommer til landet for at arbejde.

Myndighederne begrunder beslutningen med, at mange arbejdere fra Bangladesh forsøger at rejse illegalt til Europa via en af de mange både, der transporterer migranter over Middelhavet.

Det nordafrikanske land er blevet et knudepunkt for kriminelle, der smugler mennesker til Italien. Herfra forsøger mange migranter at komme videre til andre europæiske lande.

- Arbejdere fra Bangladesh vil ikke få lov til at komme ind i Libyen. De kommer for at arbejde for libyske virksomheder, men involverer sig i ulovlig migration til Europa. Forbuddet er led i regeringens forsøg på at bekæmpe illegal emigration, siger Hatem Uraibi, talsmand for den internationalt anerkendte regering i Libyen.

Indrejseforbuddet vil kun gælde landegrænser, havne og lufthavne i den østlige del af Libyen, der kontrolleres af den internationalt anerkendte regering.

Siden den mangeårige enehersker Muammar Gaddafi blev afsat for fire år siden, har vold, lovløse tilstande og mangel på politisk samling præget Libyen.

Den vestlige del af landet kontrolleres således af en rivaliserende regering, der blev etableret, efter at en militant bevægelse indtog hovedstaden Tripoli i august 2014. Hovedparten af de både med migranter, der sætter kurs mod Italien, stævner ud fra den vestlige del.

Ifølge FN er det hidtil i år lykkedes omkring 51.000 migranter at komme til Europa efter at have krydset Middelhavet.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.