Lidegaard afviser vildledning om solceller

Klimaminister Martin Lidegaard beklager fejlvurdering i solcellesag, men afviser vildledning, siger han.

Lidegaard afviser vildledning om solceller

Såvel Klima- og Energiministeriet som Martin Lidegaard (R) som minister har fejlvurderet loven om anlæg af solcelleanlæg, men de har hverken handlet i ond tro eller misinformeret Folketinget.

Det fastslår Martin Lidegaard før et åbent samråd om sagen i Folketingets klima- og energiudvalg.

- Det er ikke i nærheden af - hverken at være misinformation eller vildledning af Folketinget. Jeg anerkender, at der er sket en fejlvurdering. På den måde lægger jeg mig ned, siger Martin Lidegaard.

Han blev ifølge Venstres energiordfører, Lars Chr. Lilleholt, advaret tre gange af sit ministerium om, at statskassen kunne miste penge på tilskud til solcelleanlæg på 400 kW. De kunne sammenkobles med et muligt tab for statskassen på 14 milliarder kroner.

Ministeren afviser mankoen, som ifølge ministeriets beregning koster statskassen godt 40-80 millioner kroner over 10 år. Hullet lukkes fra lovforslagets fremsættelse 20. marts, men virksomheder, som har søgt tilskud inden, rammes ikke.

- Jeg har hørt nogle af de tal, der har fløjet i luften. Jeg ved ikke, hvor de får dem fra. Vi er slet, slet ikke oppe i de beløb. Det holder sig helt inden for rammen af, hvad vi har afsat penge til indenfor solcelleområdet, siger Martin Lidegaard.

- Hullet er ikke så stort, som mange går og siger.

Folketingets klima- og energiudvalget må nu vurdere, om han fortjener en velvoksen næse, mener Martin Lidegaard.

- Jeg har tænkt mig at beklage, at jeg ikke har set det. Jeg er måske heller ikke blevet gjort opmærksom på, at der var et problem. Jeg synes ikke, at jeg fortjener en meget stor Günther (næse), siger ministeren.

Han beklager, at virksomheder rammes økonomisk, skønt de søgte tilskud i god tro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.