Lidegaard: Gidseltagning i Ukraine er uacceptabel

Vi presser på for at få dansker og tre andre observatører frigivet, siger udenrigsminister ved visit i Berlin.

Udland 28. maj 2014 00:41

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) kalder det "uacceptabelt", at en gruppe OSCE-observatører, inklusive en dansker, tilbageholdes i det østlige Ukraine.

- De skal øjeblikkeligt frigives, skriver udenrigsministeren tirsdag aften på Twitter.

Den danske udenrigsminister har tirsdag ifølge Jyllands-Posten deltaget i en konference i den tyske hovedstad og blev løbende orienteret om tilbageholdelserne under en middag umiddelbart inden hjemrejsen til København.

- Vi lægger et maksimalt pres for, at de, der holder dem tilbage, løslader dem, siger Martin Lidegaard til Jyllands-Postens netavis og tilføjer, at man er i forbindelse med "lokale kontakter".

Bestræbelserne på at få de fire observatører fra Danmark, Schweiz, Estland og Tyrkiet frigivet koordineres af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE), som har udsendt dem for at rapportere om sikkerhedssituationen i det uroplagede land.

Organisationen mistede kontakten til de fire observatører mandag aften i Donetsk-området, og ifølge handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) bliver de tilbageholdt af bevæbnede separatister.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) siger tirsdag aften, at man gør, hvad man kan, for at finde observatøren.

- Jeg vil slå fast, at alle kræfter er sat ind for at finde ham igen så hurtigt som muligt, siger hun på vej ind til et møde i Bruxelles blandt EU's stats- og regeringschefer, hvor de blandt andet skal diskutere situationen i Ukraine efter præsidentvalget søndag.

Den særlige OSCE-mission i Ukraine udgøres af 282 personer. Ifølge Udenrigsministeriet er der syv danske observatører blandt dem.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...