Lidegaard: Våbentransport løser ikke alt i Syrien

Udenrigsministeren glæder sig over, at Danmark har været med til at bringe Syriens kemiske våben ud.

Udenrigsminister Martin Lidegaard (R) glæder sig over, at Danmark har stået centralt i arbejdet med at fjerne Syriens kendte lager af kemiske våben.

Fragtskibet Ark Futura fragtede mandag den sidste ladning fra havnebyen i Latakia, og våbnene skal nu videre til behandling og destruktion andetsteds.

- Jeg er meget glad for, at Danmark, skibene og deres besætninger har løst denne meget vigtige opgave for verdenssamfundet. Det har vi også høstet stor international anerkendelse for.

- Opgaven er et godt eksempel på, at Danmark skal være til stede der, hvor vi gør den største forskel. En stor tak til den fælles mission og de øvrige lande, som vi har samarbejdet med, siger Lidegaard i en skriftlig kommentar.

Men ministeren understreger også, at situationen i Syrien stadig grundlæggende er uløst.

- Afslutningen af operationen bringer os desværre ikke tættere på en løsning på den syriske borgerkrig eller den desperate situation for befolkningen.

- Danmark leverer både politiske og økonomiske bidrag til at forbedre situationen. Men de tusindvis af ton kemiske stoffer fra det syriske regime vil aldrig igen kunne bruges mod den syriske civilbefolkning, og det er jeg meget glad for, siger udenrigsministeren.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.