Lidt nørdet har man lov at være

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Hver klasse skulle stille med fem deltagere. Det var holdet her fra 6. M på Muldbjergskolen som vandt i Hjørring. Foto: Hans Ravn.

600 skoleklasser landet over konkurrerede onsdag om at blive den bedste til paratviden i deres respektive kommuner i konkurrencen "Smart Parat Svar".

I Hjørring havde syv 6. klasser meldt sig til konkurrencen.

For samtlige klasser landet over gjaldt det, at de blev stillet de samme spørgsmål i 24 kategorier indenfor både skøn- og faglitteratur på samme tid.

Konkurrencen har fundet sted siden 2005.

- Vi laver det her for at holde fast i, at det er helt fint at have en vis paratviden og at det er okay at være lidt nørdet, siger bibliotekar Charlotte Nielsen fra Hjørring Bibliotekerne.

I Hjørring var det 6. M fra Muldbjergskolen, som vandt efter de indledende runder, og det giver holdet på fem retten til at deltage i regionsfinalen i Aalborg 11. januar.

Vinderen i Aalborg kvalificerer sig til landsfinalen, som finder sted i Odense 8. februar, hvor der kæmpes æren og 10.000 kroner i kontanter.

I Hjørring kunne et hold navngive både en tyrkisk ret, kebab, og en italiensk tiramisu, mens de var blanke på klassikeren dyrlægens natmad.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.