Lidt status over årets gang i Vrå

Der sker mange gode ting i Vrå – en af dem er, at vi nu har en fin cykelsti, der forbinder øst og vest. Arkivfoto: Arne Larsen-Ledet
16. november 2016 09:51

vi kan ikke dy os for at fortælle, at der er rigtig meget, der går godt i Vrå. Vrå er i en positiv udvikling på stort set alle områder, og det momentum må vi benytte.

Sådan indleder Arne Larsen-Ledet en status for 2016 på vegne af Vrå Beboer- og Erhvervsforening, og han fortsætter:

- Vi har et frodigt erhvervsliv, et stabilt handelsliv, dog med udfordringer, vi har Jyllands bedste idrætscenter, Kommunens eneste Højskole - og en levende en af slagsen, en god skole og gode børneinstitutioner, et enestående kunstmuseum, et rigt og varieret kultur- og foreningsliv, Børnenes Jord, Vrå Amatørteater, Løkken-Vrå Nærradio, Vrå Rideskole, VBI, en dynamisk idrætsforening, en ny, naturskøn og bysamlende cykelsti tværs gennem byen, aktive kirkelige fællesskaber og spejderorganisationer, et veldrevet lokalhistorisk arkiv, Lunden og det grønne bånd med cykelsti og blå perler midt gennem byen, vi har Uhrenholdts Gård med kultur, musik og håndværk - og sidst, men ikke mindst har vi jernbanen med forbindelse til det ganske land og det europæiske kontinent. Vi har så meget - og har vi glemt noget, er det ikke af ond vilje.

- Vi får snart en helt ny børneinstitution ved ICV - og med det sidst vedtagne budget og politiske kommentarer i den anledning, er det mere sikkert end nogensinde, at vi også får en ny skole ved ICV. Og det bliver en topmoderne skole, der både pædagogisk, arkitektonisk og energimæssigt kommer til at ligge i toppen af skoler-superligaen. Sammen med ICV og alle de andre gode ting byen byder på, vil det helt sikkert blive en magnet, der vil skabe arbejde, liv og øget bosætning.

Den nye cykelsti - "Caminoen" var 2/3 af områdefornyelsen i byen, hvortil der er afsat 7,4 mill. Altså mangler vi den sidste tredjedel, og det er renovering af den lille tunnel og den østlige del af Vestergade

- Vi får også snart et bryghus i den gamle station. En fantastisk beliggenhed og et smukt hus. Her vil man, ud over at brygge øl, lave en social virksomhed med cafe m.m. Vi får igen en levende station - men med et helt andet indhold.

Der kommer også liv i Det gamle Rugbrødsbageri, som "Bageridrengene" nu er ved at renovere fra kælder til kvist. Det giver Uhrenholdts Gård nye udviklingsmuligheder, og med et "Veteranværksted" i bunden, et atelier i toppen - og et FabLab/Makerspace i midten, vil vi være helt fremme i skoene og forrest i Vendsyssel. "Fab. Lab/Makerspace" er amerikanske ord for et rum, der rummer maskiner i bredeste forstand, der styres af elektronik, der er programmeret af mennesker. Vi håber og tror vi får råd til at lave noget der gør, at vi i Vrå på det område kommer i den gule førertrøje.

Lige nu arbejder vi på at få færdiggjort det sidste trin i vores tre-trins profileringsraket - at få lavet 3 små film om Vrå - film, der egner sig til internettet og You Tube. De er færdige medio november.

Vi arbejder også på at få lavet en vedligeholdelsesaftale med kommunen om vedligeholdelse af den nye cykelsti, rabatter mv....og så arbejder vi på at få lavet et lille Guld-hold af Lunden-sømænd og koner, der i et par timer hver anden uge i sommerhalvåret vil arbejde på at nurse Søen, og Elbækken.

Vi har også kastet træskoene ind for, at vi i Vrå kan få en Landsbypedel - og så klemmer vi på for at få gjort noget ved de mange påkørte lamper og blomsteropsatser i byen

Vi arbejder også på at få flere medlemmer - og på at forbedre vores medlemslogistik i det hele taget - og på at ændre vore vedtægter og gøre dem mere tidssvarende.

Så arbejder vi med opfølgning på Vrå-Løkken cykelstiansøgningen, som vi lavede i samarbejde med Løkken - og vi er pro aktive i forbindelse med udbud af grunde.

Vi tænker tanker om hvad der skal ske med skoleområdet, når Vrå Skole i 2020 ligger ved ICV. Slagteriet og slagterigrunden og det potentiale den rummer, er også i fokus. Det samme er de faldefærdige huse i byen, og vi benytter enhver lejlighed til at påpege de her ting - både mundtligt og skriftligt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...