Lie Kaas: Der er mindre drengerøv i os nu

Der blev ikke sat ild til noget eller hoppet ned fra tagene ligesom i gamle dage, da filmen "Mænd og Høns" blev indspillet.

Inde i traileren står fem sofaer. En til hver af de fem skuespillere, der spiller brødrene i Anders Thomas Jensens "Mænd og Høns".

I midten sidder Nikolaj Lie Kaas og spiller Grand Theft Auto på en playstation. På hans ene side sidder Mads Mikkelsen og kommenterer højlydt, hvad han mener, Nikolaj Lie Kaas skal gøre for at klare sig igennem banen. På den anden side af ham sidder Søren Malling og følger med på skærmen. I en anden sofa sidder David Dencik med næsen begravet i en avis, og bagerst i traileren - lige ved siden af kaffemaskinen, sidder Nicolas Bro.

Fem af Danmarks dygtigste skuespillere. Men også fem venner og kolleger, der på kryds og tværs har kendt hinanden og arbejdet sammen i årevis.

For 10 år siden spillede Nikolaj Lie Kaas, Mads Mikkelsen og Nicolas Bro sammen i Anders Thomas Jensens "De Grønne Slagtere". Da de igen stod overfor hinanden sidste år for at indspille "Mænd og Høns", var der noget, der var ændret.

- Man kunne mærke det i den måde, vi angreb vores roller på, at der ikke er så meget drengerøv i det mere, forklarer Nikolaj Lie Kaas og uddyber:

- Vi filmede mange af scenerne i Berlin, og jo, man gik da ud og drak en øl om aftenen, men i virkeligheden var folk sindssygt fokuserede på at lave en god film. Der var ikke så meget fnidder og ikke så meget flaksen væk fra, hvad det egentlig handler om. Da vi var yngre, var der nok lidt for meget energi til, at man kunne nøjes med at kanalisere det ud i arbejdet, indrømmer han.

At de alle sammen er blevet ældre, kunne Nikolaj Lie Kaas også mærke mellem optagelserne, hvor sofaerne trak mere end manddomsprøver.

- Man skal ikke så meget op og stå på tagene, som man skulle dengang, og vi havde nogle golfvogne, som vi aldrig kom ud og køre om kap i, selvom vi snakkede om det. Det ville vi helt sikkert have gjort dengang. Vi satte heller ikke ild til noget, og der var ikke rigtig nogen latterlige konkurrencer mellem os. Det er egentlig lidt sørgeligt, at der ikke var det, siger han eftertænksomt.

Men det er ikke kun skuespillerne, der er blevet ældre. Det gælder også for filmens instruktør, Anders Thomas Jensen, og det kan mærkes på filmen, der handler om to brødre, der i jagten på deres biologiske far, finder ud af, at deres familie langt fra er som alle andres.

- Det er en film, der vil noget og som stiller nogle spørgsmål, som jeg ikke tror folk forventer, når de tænker på "Blinkende Lygter" og "De Grønne Slagtere", fortæller Nikolaj Lie Kaas.

Selv hilser han den modenhed velkommen, og for ham er den ro, der har sænket sig i takt med, at årene bliver flere, kun gavnlig i hans karriere.

- I dag er man mere klar over, hvad man vil fortælle. Jeg synes, det er super fedt, at man får mere fokus i sit liv, jeg kan godt lide at blive ældre. Og det ville også være synd, hvis vi prøvede at lave en film og være unge med de unge. Man skal på en eller anden måde følge sin egen alder og udvikling, siger skuespilleren.

"Mænd og Høns" har premiere den 5. februar.

Newspaq

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden