Lie Kaas: Jeg troede, det var Zeuthen

"Forbrydelsen" slutter fint, hvis du spørger Nikolaj Lie Kaas. Men i første omgang forstod han det ikke.

Lie Kaas: Jeg troede, det var Zeuthen

Heller ikke Nikolaj Lie Kaas havde gættet, at det var Robert Zeuthens egen assistent, der var Louise Jelbys morder i sidste sæson af "Forbrydelsen".

Derfor kom slutningen bag på skuespilleren, da han fik besked under den sidste læseprøve tilbage i august.

- Jeg havde gættet på Robert Zeuthen, som de fleste sikkert gjorde, fortæller han.

- Jeg troede, at jeg virkelig havde fat i den lange ende. Men det var der så åbenbart også mange andre, der troede, at de havde, tilføjer den garvede skuespiller.

Lie Kaas erkender, at han meldte blankt ud til forfatterne af den populære DR-serie, at han undrede sig over slutningen og ikke forstod den.

Men i takt med at han fik sat sig mere ind i manuskriptet, syntes han også, at tingene gav mere mening.

- Nu synes jeg, at det var en fin slutning. Og jeg tror, at alle er indstillet på, at det var den sidste, fortæller den 39-årige skuespiller.

- Jeg har ikke hørt noget om en fjerde sæson - og det virker heller ikke, som om skrivedrengene orker det. For det er meget hårdt arbejde, tilføjer han.

Nikolaj Lie Kaas forklarer, at det hele tiden var en gåde for skuespillerne, hvad der ville komme til at ske, fordi der blev skrevet løbende. Så selv de blev holdt på pinebænken.

Han var dog sikker på, hvem det ikke kunne være:

- Jeg vidste jo godt, at jeg ikke selv var morderen, for det ville virkelig have været dårligt, hvis det endnu en gang var hendes sidekick, der var den skyldige.

Det sidste afsnit af "Forbrydelsen" har skabt kæmpe debat i de danske medier. Nogle mener, at det var en genial afslutning, mens andre er mindre tilfredse med, hvordan det kom til at gå vicekriminalkommissær Sarah Lund.

Men Lie Kaas gør opmærksom på, at det jo også er en del af konceptet.

- Man kan sagtens snakke om, at tingene kan være mere eller mindre logiske - vi undrer os også selv over det, når vi laver det. Men tempoet er så højt - der bliver skrevet løbende, og det er med til at fordre nogle fantastiske ting, siger han.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.