Golf

Lige hvad Aars manglede

Restaurant Gilleleje Frokost er blevet taget rigtig godt imod i byen

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Køkkenchef Morten Winther Funder er ved at lægge sidste hånd på buffeten. Foto: Michael Bygballe

På væggene hænger golfkøller og billeder af berømte golfbaner rundt om i verden. Malerier af Gilleleje havn vidner samtidig om den nordsjællandske inspiration. Peter Flindt-Larsen startede Gilleleje Frokost fordi han selv manglede en frokostrestaurant i byen. Siden sommeren 2006 har folk på Aars-kanten således kunne nyde godt af de lækre anretninger fra hans køkken. - Der var nogle, der mente, jeg var tosset, hvis jeg troede sådan en restaurant kunne køre rundt her. Men der har været et stort behov. Der er fyldt op her hver dag, siger Peter Flindt-Larsen. Han mener alle mellemstore byer i Jylland har et marked for frokostrestauranter. - Det er et overset koncept herovre, siger han. Peter Flindt-Larsen er uddannet kok og tjener og har i mere end 30 år arbejdet på toppen af Sjælland i en golfklub i Gilleleje - deraf navnet. Peter Flindt-Larsens datter spiller golf på professionelt plan i Gatten, og det er en af årsagerne til, at han og hans kone Eva flyttede til Jylland. - Vi valgte Aars, fordi det er en by med udvikling, og til en restaurant som vores, er det vigtigt at være, hvor virksomhederne er, siger Peter Flindt-Larsen. I begyndelsen var restauranten et tilbud til forretnings- og firmafrokoster. Der er sågar et lokale indrettet specielt til formålet. Her kan vigtige forhandlinger finde sted for lukkede døre over en frokost. - I dag kommer alle her, unge såvel som gamle, fortæller Peter Flindt-Larsen. - Vi er blevet taget rigtig godt i mod. Jeg føler jeg har boet her altid, tilføjer hans kone Eva.