Lige til at spise

Skulle der være et stykke haj

Fødevarer 7. juni 2003 08:00

SKALBORG: Nu er hajer - med ganske få undtagelser - mere bange for mennesker end omvendt. Alligevel er det altid imponerende, når en af de store fisk bliver hevet op af havet for at ende på en fiskemands disk. Denne gang er det en rævehaj, der kan se frem til at ende sine dag i nordjyske maver. Bilka i Skalborg har købt dyret, som vil blive skåret ud i stykker, der passer på en grill. Rævehajen vejer et sted mellem 160 og 165 kg og er lidt over fire meter lang. Men omkring halvdelen af hajen er den meget flotte hale - det er derfor, den har fået sit navn. Gert Bach, Bilkas fiskemand, fortæller, at kødet minder meget om sildehajens. Og for os der aldrig har smagt den slags, så skulle konsistensen, når den er stegt, være lidt i retning af lyst kalvekød. Det er firmaet Seawell i Hirtshals, der har købt hajen på auktionen i Esbjerg. Den er fanget 25-30 km ud for kysten dernede. Nicolaj Thaisen fra Seawell betegner hajen, som en rigtig showfisk. Sådan en man køber hjem for at skabe lidt opmærksomhed. At man så også får lidt for kødet, er nærmest en sidegevinste. Han fortæller, at det ikke er ret mange rævehajer, der bliver landet. Det er hovedsageligt sildehajer, der ender på spisebordet herhjemme. Og til beroligelse. Rævehajen er aldeles uskadelig. Ikke kun som den ligger i Bilka. Skulle man endelig møde en, ville skynde sig at stikke af.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...