Lille Basel er klar til stor engelsk mundfuld

Torsdag tager outsiderne fra Basel imod et tørstigt Chelsea-mandskab i semifinalen i Europa League.

Lille Basel er klar til stor engelsk mundfuld

De seneste tre sæsoner har Basel vundet det schweiziske mesterskab, og også i Europa har schweizerne stor succes.

Torsdag kommer sidste års Champions League-vindere fra Chelsea på besøg i den første semifinale i Europa League, og den lille schweiziske klub har allerede flere gange krydset klinger med flere store klubber og vundet.

Sidste år sikrede holdet sig en plads blandt de sidste 16 i Champions League på bekostning af giganterne fra Manchester United, og i denne sæson har Basel været endestation for blandt andre Zenit St. Petersborg og Tottenham i Europa League.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Chelsea er favorit til at gå videre. Men det er der heller ingen tvivl om, at Tottenham var, siger fodboldkommentator Esben Hansen fra Canal 9.

Det schweiziske mandskab er inde i en særdeles god stime. Siden begyndelsen af december har Basel kun tabt én af sine 21 kampe. Det skete i 0-1-nederlaget ude mod Zenit, og holdet vil gøre sit til at forbedre den flotte statistik.

- Vi vil se et velorganiseret Basel-mandskab i begge kampe, som på udebane virkelig kan noget i kontrafasen, og som på hjemmebane er i stand til at skabe kampen, siger Esben Hansen.

Selvom Chelseas primære fokus er rettet på den hjemlige liga og kampen om Champions League-billetter til næste sæson, har London-klubben ikke tænkt sig at afgive finalepladsen uden kamp.

Holdet tørster efter lidt succes, og Europa League er Chelseas sidste chance for et trofæ i en noget skuffende sæson.

Holdet forlod Champions League overraskende tidligt, FA Cuppen glippede med nederlaget til Manchester City, og den nuværende placering som nummer fire i ligaen, rækker hverken til medalje eller direkte deltagelse i Champions League i næste sæson.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.