Lille skole rives midt over

Halvdelen vil blive i landsbyen, den anden halvdel siger ja til kommunens skoletilbud

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Mange forældre var mødt frem på Vebbestrup Skole til skoleledelsens orientering om konsekvenserne af byrådets beslutning og en indbyrdes snak om fremtidigt skolevalg. Foto: Grete Dahl

En lille skole rives midt over, og klassekammerater må sige farvel til hinanden, når Vebbestrup Skole i Mariagerfjord Kommune til sommer lukker. Omkring halvdelen (59) siger ja til kommunens tilbud og fortsætter deres skolegang i Valsgaard, den anden halvdel (52) takker nej. De vil blive i Vebbestrup og gå på Solhverv Privatskole. Nogle få er uafklarede. Jo ældre eleverne bliver, jo større er tilslutningen til privatskolen, der er genbo til folkeskolen. Sådan tegner billedet sig efter et velbesøgt møde på Vebbestrup Skole torsdag aften. Formålet var at afklare, hvor forældrene ønsker, deres børn skal gå i skole efter 1. august. Skoleleder Niels Lynggaard Pedersen appellerede til, at forældrene ikke presser hinanden til det ene eller andet valg, men at enhver med sig selv afklarer, hvad der er bedst. - Lad være med at prøve at overbevise andre forældre til at mene det samme som jer selv. For eksempel lægge pres på ved at sige, at hvis vi får to mere elever til Solhverv, bliver der en klasse mere. - Bagefter kan I alle sammen være lige gode venner af den grund, sagde Niels Lynggaard Pedersen. Læs også NORDJYSKE Stiftstidende lørdag.