Lille skole vil udvide sit distrikt

Hvilsom Skole arbejder på at få udvidet sit elevgrundlag på bekostning af Rosendalskolen og Hvornum Skole

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kvinder fra Hvilsom får en snak inden borgermødet om deres børns skole. De er fra venstre Maibritt Andersen, Connie Christensen, Hanne Andersen, Birgitte Nielsen, Elin Mariussen og Marianne Hansen. FOTO: GRETE DAHL

Et forslag om at udvide Hvilsom Skoles distrikt - for på den måde at få et mere bæredygtigt elevtal - blev lanceret på et velbesøgt borgermøde på Hvilsom Skole. Skolen er med sine 71 elever den mindste i Mariagerfjord Kommune og er truet af lukning. - Vi er tilfredse med Hvilsom Skole, men det eneste det kniber med er elevtallet. Det er logik for perlehøns, at når der er få børn, er der få penge, sagde Bjarke Andersen fra bestyrelsen i Bevarelsen til Landbyordningen. Forslaget går ud på at udvide skoledistriktet, så man gør indhug i Hvornum Skoles distrikt, ligesom man tager lidt af Rosendalskolens. Det ville ifølge forslagsstillerne give et elevtal på 150-180 på Hvilsom Skole. Det kom også frem på mødet, at Hvilsom Skole med den nuværende økonomi føler sig udsultet. Tre klasser må samlæses i matematik og dansk for at få det til at hænge sammen, og det er ikke et ordentligt tilbud til børnene, mente skolebestyrelsesmedlem Mogens Samuelsen. bente.lembo@nordjyske.dk Læs reportagen i NORDJYSKE Stifstidende torsdag.