Limfjordskrydseren blev en hård nyser

Det blev mere end almindeligt hårdt for svømmerne at krydse Limfjorden, da strømmen pludselig gik stærkt mod vest. Se billederne fra konkurrencen.

Jeanette Frank Nielsen
Over 300 svømmere havde mod på at krydse Limfjorden, da Limfjordskrydseren fandt sted lørdag middag. Foto: Hans Christian Jacobsen
Dansk Svømmeunion 3. september 2011 17:25

Fra morgenstunden så alt ud til at ville flaske sig for arrangørerne af Limfjordskrydseren, der blev afholdt for femte gang i år. Se billederne fra konkurrencen her Rekordmange svømmere havde fundet vej til kanalen i Vestbyen i Aalborg og var klar til at krydse fjorden, og alle prøver tydede på, at strømmen ville arte sig. Det gjorde den bare ikke. Vendte mod vest De over 300 svømmere hoppede i vandet ved kanalen i Vestbyen på Aalborg-siden og skulle i land skråt over på Nørresundby-siden ved lystbådshavnen ad en rute på enten 600 eller 1500 meter. Da strømmen pludselig gik fra nærmest neutral til stærkt mod vest, blev det derfor endnu hårdere at krydse det brusende vand. 72-årige svømmer De besværlige vandforhold førte til, at 15 svømmere måtte opgive undervejs, mod to til fem stykker de sidste fire år. For en af svømmerne, Mary Hansen på 72 år, kom den korte rute på 600 meter også til at føles ekstra lang, men den ældre dame, der deltog for fjerde gang, tog det tog i stiv arm. - Det var meget hårdt, men på intet tidspunkt havde jeg tanken om at opgive, fortæller Mary Hansen, der flankeret af sine veninder fra svømmeklubben var tydeligt glad og stolt over bedriften, Stor succes Vinderne af den lange og korte rute blev henholdsvis Thomas Dybdahl fra Lyseng ved Aarhus og Steffen Nielsen fra Nørresundby Gymnasium og HF, der kom ind med tiderne 15,51 og 8.51. På grund af strømforholdene blev det dermed det langsomste fjordkryds, hvor rekorden på den lange rute ellers ligger under seks minutter. På trods af de skiftende strømforhold, var dagen dog en stor succes, hvor mange var mødt frem på begge sider af fjorden for at se med.

Her ville vi gerne vise dig forslag til flere artikler, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Her ville vi gerne vise dig forslag til artikler fra vores magasiner, men pga. din Adblocker kan vi ikke gøre det!

Seneste nyheder

Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...