Limfjordsmuseet jagter gode oplevelser

Sammen med 12 andre museer deltager museet i Løgstør i et nyt stort forskningsprojekt

Museumsdirektør Anders Bloksgaard håber især, at forskningsprojektet kan styrke museets søfartsudstilling, så gæsterne i fremtiden får en endnu bedre oplevelse.Arkivfoto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Museumsdirektør Anders Bloksgaard håber især, at forskningsprojektet kan styrke museets søfartsudstilling, så gæsterne i fremtiden får en endnu bedre oplevelse.Arkivfoto: Lars Pauli Lars Pauli

LØGSTØR:Mandag kunne Limfjordsmuseet i Løgstør offentliggøre, at det er med i et nyt stort forskningsprojekt.

Projektet skal undersøge, hvordan gæsterne får mere ud af museets formidling af den danske kulturarv.

På Limfjordsmuseet betyder det, at der fra maj og tre år frem vil være tilknyttet en ph.d.-studerende fra Aalborg Universitet, hvis eneste opgave bliver at forske i, hvordan museets udstillinger kan gøres bedre og mere publikumsvenlige.

Projekt til 42 millioner kroner

- Vi er selvfølgelig super glade og stolte over at være blevet inviteret med i det her meget fine selskab. Det betyder, at vi både får styrket vores forskning og får skabt en langt bedre formidling i fremtiden, siger museumsdirektør Anders Bloksgaard.

Foruden Limfjordsmuseet deltager 12 andre danske museer i projektet, som er et samarbejde mellem museerne og de fem universiteter i Danmark.

Økonomisk støttes projektet af Nordea-fonden og VELUX FONDEN med i alt 20 millioner kroner. De resterende 22 millioner, som projektet koster, finansieres af de deltagende universiteter og museer.

- I dag går folk ikke på et museum for at se genstande og plancher i udstillinger. De vil have en oplevelse, forkæles og engageres. Det landskab er vi nødt til at finde ud af, hvordan vi skal begå os i, siger Anders Bloksgaard.

Imødekommer krav fra staten

Ifølge ham bidrager projektet desuden til, at Limfjordsmuseet kan leve op til de krav, der bliver stillet fra Kulturstyrelsens side om at styrke forskningen på danske museer.

Krav, der blandet andet indebærer, at der i stigende omfang kræves medarbejdere med en ph.d. på museerne.

- Økonomisk set ville vi aldrig selv have haft mulighed for at imødegå den udfordring, siger Anders Bloksgaard.

Foruden Limfjordsmuseet deltager Aalborg Historiske Museum, Den Blå Planet, Danmarks Borgcenter, Danmarks Rockmuseum, Den Gamle By, Experimentarium, Fjord & Bælt, Forsorgsmuseet, Naturama, Randers Kunstmuseum, Skovgaardmuseet og Statens Naturhistoriske Museum i projektet.

Initiativet kommer dog fra universiteterne, som efterfølgende har inviteret udvalgte museer med ombord.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.