Limfjordsskolen skruede ned for strømmen

Projekt Grøn Skole også for udviklingshæmmede

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

LØGSTØR:I november og december har eleverne på Limfjordsskolen i Løgstør arbejdet med projektet ”Grønt flag - Grøn skole”, der er udarbejdet af Friluftsrådet og handler om, at børn og unge bliver aktive medborgere, der kan tage hånd om vores natur og miljø.

For Limfjordsskolens vedkommende betyder det, at miljøundervisning har været en stor del af undervisningen i denne periode, ligesom institutionen har gjort konkrete indsatser, der dokumenterbart minimerer skolen energiforbrug.

- Så der er store forventninger i luften og forhåbentlig varer det ikke længe, førend der vejrer et grønt flag i toppen af flagstangen på Limfjordsskolen, siger forstander Klaus Munch, der glæder sig over, at elever og lærere på specialskolen har arbejdet intens på projektet.

- Der er visse krav, som skal opfyldes, for at kunne erhverve sig Det Grønne Flag”, fortæller lærer Virginia Aakjær. Men kravet om at nedsætte skolens elforbrug med 10 procent har først og fremmest været det krav, der har fyldt hverdagene for os. Alle elever og ansatte har været fokuseret på at skrue ned for elforbruget i hele huset – både i skolen og i bodelen.

- Vi fik indkøbt elspareskinner, og udskiftet gamle elpærer ud med sparepærer, inden projektet blev skudt i gang og vi har løbende fulgt elforbruget meget nøje - både skolens samlede forbrug og forbruget i de enkelte bogrupper. Der har været konkurrencer grupperne imellem, dels om gennemsnitsforbruget for den enkelte elev og dels om hvor gode eleverne har været til at huske at slukke lys, el-apparater og lignende. Til morgensamling har vi så indført de forskellige målinger i kæmpe-barometre. Det har været meget motiverende for eleverne, at kunne konkurrere mod kammeraterne, siger hun.

Ud over at nedsætte skolens elforbrug med 10 procent er der andre krav, der skal opfyldes, for at få lov til at hejse Det Grønne Flag til top og kalde sig Grøn Skole. Eleverne har arbejdet med forskellige emner indenfor vedvarende energi og lavet forskellige forsøg. Bl.a. er der lavet forsøg med vandenergi, solenergi og vindenergi. Derudover har skolen bl.a. besøgt Tange Energimuseum, Aars og Løgstør varmværker og Hammerværket i Godthåb.

Tilbage er nu arbejdet med at samle de otte ugers oplevelser, erfaringer og forsøg i en rapport, som skal sendes ind til Friluftsrådet. Så er det op til rådet om Limfjordsskolen har gjort sig fortjent til titlen som Grøn skole.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.