Redningsvæsen

Limfjordssvømmere forarger redningsfolk

Tålmodigheden brugt op hos Beredskabsleder i Aalborg

Det skal koste de mennesker, der svømmer tværs over Limfjorden for sjov. Arkivfoto: Claus Søndberg

Det skal koste de mennesker, der svømmer tværs over Limfjorden for sjov. Arkivfoto: Claus Søndberg

AALBORG:Når unge helt uden fortrydelse eller forståelse for alvoren bringer sig selv og andre i fare, bør det udløse en regning for redningsindsatsen.

Det mener beredskabsinspektør Bent Tindahl Pedersen, Beredskabscenter Aalborg.
Det er to episoder på Limfjorden mellem Aalborg og Nørresundby søndag morgen, der efter hans mening kalder på konsekvens.
Tre unge mænd forsøgte at svømme over Limfjorden mellem Aalborg og Nørresundby. Det endte godt, men det kunne være gået helt galt.
- Det er farligt. Der er stærk strøm i området, og den er uberegnelig, specielt ved broerne og man kan blive revet med af strømmen, siger vagtchef Peter Redder, Nordjyllands Politi.

- Skatteborgerne betaler os for at redde mennesker, der uforvarende er kommet i nød. Men her kan vi komme ud med vores båd efter en udrykning gennem byen og møde grinende unge, som overhovedet ikke virker brødebetyngede. Det forarger mig, der er åbenbart kun én måde at stoppe det på: en pæn stor regning, siger Bent Tindahl Pedersen.

En af de unge mænd begyndte sin tur midt på fjorden. Han klatrede ned fra et stillads ved siden af brovagtens tårn på vejbroen, og var nået om på den anden side af bropillen, men fortrød tilsyneladende. Han kunne dog ikke komme op igen, da den nederste afsats på pillen skråner stærkt. En sejler fik øje på den unge mand, mens denne klamrede sig til en fender på bropillen, og slog alarm op til vagthavende på broen.
Brofoged Jørgen Vammen oplever ofte unge i vandet mellem Aalborg og Nørresundby og ryster på hovedet.
- Det er helt uforsvarligt. Strømmen kan være meget stærk, og der kan komme skibe. En speedbåd i fart får slet ikke øje på et hoved i vandet, siger han.
Den typiske tilstand hos svømmerne forstærker yderligere faren:
- Ofte er det unge, der kommer fra en fest i byen og når man så kommer i vandet er motorikken ikke til det. Det er livsfarligt, siger Peter Redder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.