Lindegaard til kamp for homoseksuelle

Den danske landsholdsmålmand opfordrer DBU til at hjælpe homoseksuelle fodboldspillere ud af skabet

Anders Lindegaard opfordrer DBU til at støtte homoseksuelle fodboldspillere.Foto: Scanpix

Anders Lindegaard opfordrer DBU til at støtte homoseksuelle fodboldspillere.Foto: Scanpix

MANCHESTER:Den danske landsholdsmålmand Anders Lindegaard opfordrer DBU til at gøre mere for at støtte homoseksuelle fodboldspillere.

DBU er fra flere sider blevet opfordret til at hjælpe homoseksuelle fodboldspillere til at stå frem. Endnu er ingen stået frem som homoseksuelle i dansk, professionel fodbold, og det er kun sket ganske få gange i udlandet.
- DBU hævder imidlertid, at man ikke vil blande sig i folks seksualitet ved at lave en sådan kampagne, ligesom man heller ikke blander sig i folks religion. Men er det virkelig det, en opfordring til homoseksuelle fodboldspillere om at springe ud gør?
- Den har vel ikke til formål at blande sig i folks seksualitet - den har vel til formål at proklamere, at man ikke vil tolerere fjendskhed som resultat af homofobi. Præcis som man ikke vil acceptere racisme, skriver Anders Lindegaard på sin blog hos spilleselskabet Betfair.

Ubehagelig tendens i samfundet

Manchester United-målmanden mener, at netop manglen på homoseksuelle forbilleder i sporten gør, at mange potentielle spillere vælger sporten fra.

- Naturligvis er det et problem, hvis homoseksuelle drenge, som elsker fodbold, må droppe deres sport, fordi de føler sig uden for. Det er på alle måder en ubehagelig tendens, der ikke hører sig til i et moderne og liberalt samfund, mener Anders Lindegaard
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.