AALBORG:Tirsdag eftermiddag blev 17-årige Line Jakobsen mor, men allerede fredag morgen måtte hun kysse sin nyfødte dreng farvel og efterlade ham ved en kommunalt udpeget plejefamilie.
- Al den omtale af de tragiske sager fra Rebild, Brønderslev og andre steder har fået kommunerne til at overreagere. I den her sag burde kommunen i stedet for tvangsfjernelsen have gået ind og støttet Line. De kunne have givet hende muligheden for at komme på et mor-barn ophold, hvor hun kunne vise, at hun godt kunne være mor. Hun har ikke fået en chance, siger advokat Mogens Olesen, der repræsenterer Line Jacobsen til NORDJYSKE Stiftstidende.
I de knap tre døgn, Line fik lov til at være sammen med sin søn, gik det ellers godt.
Tvangsfjernet efter undersøgelse
- Hun nusser og kysser ham. Er opmærksom på hans behov, og ammer ham, lyder det blandt andet i oberservationsrapporten fra sygehuset.
Men det var ikke nok til at overbevise medlemmerne i Aalborg Kommunes børne- og unge udvalg. Fredag morgen besluttede de at tvangsfjerne drengen på grund af moderens alder, netværk og en vurdering, der peger på, at Lines mentaliseringsevne - evnen til at forstå og tolke egne og andres følelser - er svingende og grundlag for alvorlig bekymring i forhold til mor-rollen. Undersøgelsen er lavet af en af Aalborg Kommunes egne psykologer.
Kommunen vil ikke kommentere sag
Familie- og beskæftigelsesrådmand Mai-Britt Iversen (S) vil ikke kommentere den konkrete sag, men mener ikke, at kommunen generelt overreagerer.
- Vi har en politik om at gribe ind så hurtigt som muligt. Jo ældre børnene bliver, des mere skadede når de at blive. Når forvaltningen indstiller til så hurtig tvangsfjernelse, er det fordi vurderingen er, at der ikke er forældreevne og heller ikke mulighed for at optræne den.
Læs mere i søndagens udgave af NORDJYSKE Stiftstidende.
Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.
Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.