Udland

LinkedIn: Skift dit password med det samme

Webtjenesten LinkedIn bekræfter, at op mod 6,4 millioner passwords er blevet stjålet af russisk hacker.

LinkedIn: Skift dit password med det samme

Hvis du har en profil på det sociale website LinkedIn bør du skifte dit password med det samme.

Webtjenesten har nemlig bekræftet, at en russisk hacker har stjålet op mod 6,4 millioner passwords.

På deres blog, skriver de:

- Vi kan bekræfte, at nogle af de passwords, der er sluppet ud, svarer til LinkedIn kontoer. Vi er ved at undersøge situationen, skriver LinkedIns direktør, Vicente Silveira på selskabets blog.

Nyheden kom frem, da en russisk hacker påstod at have lækket 6,4 millioner passwords fra LinkedIn. Han lagde alle kodeordene op på et russisk forum for hackere.

Er du en af de 700.000 danskere, der benytter LinkedIn, bør du straks skifte password. Ellers risikerer du, at din profil bliver overtaget.

Hvis du benytter det samme password til din LinkedIn profil som til andre hjemmesider, bør du også straks skifte disse.

Ifølge Silveira er passwords på de kompromitteret kontoer ikke længere gyldige, og disse medlemmer vil modtage instruktioner i at lave et nyt password. Tjenesten sender e-mails ud.

- Der vil ikke være nogle links i de e-mails. For en sikkerheds skyld bør du aldrig skifte dit password på en hjemmeside via et link i en e-mail, skriver Silveira.

LinkedIn beklager episoden.

- Vi beklager meget for den ulempe, dette har medført vores medlemmer. Vi tager sikkerheden af deres profiler meget seriøst, skriver Silveira.

LinkedIn betegner sig selv som verdens største professionelle netværk med 161 millioner medlemmer i 200 lande.

Formålet med hjemmesiden er at give medlemmerne adgang til hinandens profiler, så der kan gøres forretninger, findes ledige job eller medarbejdere og udvikle nye idéer. Selskabet blev grundlagt i 2002 i Californien.

/ritzau/