Lisbeth Knudsen stopper på Berlingske efter uenighed

Det er ejerens privilegium at sætte holdet, lyder det fra Lisbeth Knudsen efter otte år på posten.

Lisbeth Knudsen træder tilbage som administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Berlingske. Hun forlader posten efter otte år, skriver Berlingske Media i en pressemeddelelse.

- Enhver med et job som administrerende direktør ved, at man kun har sådan et job til låns i en vis periode.

- Man ved også, at et frugtbart samarbejde mellem ejeren, bestyrelsen og den administrerende direktør kræver enighed om den grundlæggende strategi, målsætningerne og virksomhedskulturen.

- Hvis det ikke er på plads, så er det altid ejerens privilegium at sætte holdet, siger Lisbeth Knudsen i en pressemeddelelse.

Parterne har aftalt, at Lisbeth Knudsen fratræder med virkning fra 1. oktober.

Den nye ejer af Berlingske Media, belgiske De Persgroep, ønsker at udvikle virksomheden under en ny ledelse og udtrykker samtidig anerkendelse af den store rolle, som Lisbeth Knudsen har spillet.

Processen med at søge efter en permanent administrerende direktør er indledt, og foreløbig har bestyrelsen udpeget medlem af koncernledelsen og direktør for produktion, distribution og bladsalg, Bjarne Werner Munck, som konstitueret direktør.

Som ansvarshavende chefredaktør for Berlingske har bestyrelsen udpeget Tom Jensen, der i dag er medlem af Berlingskes chefredaktion og har været det siden 2007.

Det er uoverensstemmelser, som har ført til beslutningen, lyder det.

- Vi kom til den konklusion, at vi ikke var i fuld overensstemmelse om den fremtidige strategi og drift af selskabet og besluttede derfor, at det var bedst for alle interessenter at skilles på en god måde, siger Christian Van Thillo, administrerende direktør for De Persgroep.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.