Brønderslev

Liv i landområder

LandboNord har holdt møde med fokus på liv i landdistrikter

Der arbejdes på at skabe mere liv i landdistrikterne.

 Privatfoto

Der arbejdes på at skabe mere liv i landdistrikterne. Privatfoto

BRØNDERSLEV:- Udover at kæmpe for bedre vilkår for at drive kødkvægs- og deltidslandbrug, har LandBo-udvalget også arbejdet med projekter, der skal skabe liv i landdistrikterne, så det også vil være attraktivt at bosætte sig på landet i fremtiden.

Det sagde formand for LandBo-udvalget i LandboNord, Jørgen Larsen, på årsmødet.

På årsmødet blev der både tid til at kaste et blik på året, der er gået, og til at belyse de politiske og faglige udfordringer der venter i det kommende år.

Blandt temaerne, der strækker sig ind i det nye år, var blandt andet kravet til to afgrøder på bedrifter, der har over 10 ha jord og tre forskellige afgrøder på bedrifter med over 30 hektar.

Denne regel vil komme til at ramme mange deltidslandmænd hårdt. Kødkvægsproducenter slås desuden med, at afregningspriserne på kød er faldet på grund af Ruslands-krisen. Og blandt andre udfordringer kan nævnes nye paragraf 3-regler, ændringer i virksomhedsskatteordning og infrastruktur.

Udover at kæmpe for bedre vilkår for at drive kødkvægs- og deltidslandbrug, har LandBo-udvalget også arbejdet med projekter, der skal skabe liv i landdistrikterne, så det også vil være attraktivt at bosætte sig på landet i fremtiden.

- Et vigtigt element i vores mål om at opnå bedre vilkår for at drive landbrug og andre forretninger på landet er, at der fortsat er nogen, der vil flytte hertil. For hvis ikke der er det, er der heller ingen politikere, der vil kaste krudt efter landsbyskoler, bedre it-infrastruktur, vedligehold af veje, butikker osv., og det ville da være trist, sagde Jørgen Larsen.

LandBo-udvalget er derfor også i dialog med en række landsbyer, kommuner og foreninger om, hvordan de i fællesskab kan sikre, at der bliver tilbudt nogle aktiviteter i landdistrikterne.

Og til at eksemplificere, at det godt kan lade sig gøre at udvikle landdistrikterne gav forhenværende borgmester Olav Juul Gaarn Larsen og sydemester Poul Christensen fra Læsø et indblik i, hvad de har gjort for at sikre, at det fortsat er attraktivt at bosætte sig på Læsø.

Ca. 50 landmænd og landboere deltog i årsmødet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.