Lokalråd mangler kræfter

Formanden gennem de seneste fire år trækker sig på generalforsamlingen 27. maj

Stig Jonstrup Pedersen - går 27. maj af som formand efter fire år i spidsen for Skørping-Rebild Lokalråd.  Arkivfoto

Stig Jonstrup Pedersen - går 27. maj af som formand efter fire år i spidsen for Skørping-Rebild Lokalråd. Arkivfoto

Kommer der ikke nye kræfter til i forbindelse med Skørping-Rebild Lokalråds generalforsamling 27. maj, kan det i yderste konsekvens ende med, at lokalrådet lukker ned for anden gang.

Tilbage i 2015 kastede det første lokalråd for Rebild og Skørping håndklædet i ringen i protest mod tildelingen af de kommunale puljemidler til lokalrådene, men en gruppe borgere fik kort efter stablet et nyt lokalråd på benene.

- Og i de forløbne fire år har vi da også opnået visse resultater, selv om der altid er plads til forbedringer.

- Særligt når det kommer til at få reel medindflydelse på forvaltningens beslutninger om udviklingen af Skørping og Rebild byer, så forliser dialogen, siger den afgående formand for lokalrådet, Stig Jonstrup Pedersen.

Han henviser blandet andet til det videre arbejde med den såkaldte helhedsplan.

- Der var et stort engagement blandt byens borgere i forbindelse med det forberedende arbejde til helhedsplanen, men efterfølgende har forvaltningen egenhændigt besluttet, hvad der skal arbejdes videre med i form af tre tilfældige punktnedslag i Skørping. Der mangler helheden, så vi som borgere kan se sammenhængen i planen – særligt når det kommer til at skabe en langt større trafiksikkerhed, siger Stig Jonstrup Pedersen og fortsætter:

- I det hele taget virker det som om, at man fra kommunens side ikke interesserer sig for de særkender, der er for Skørping og Rebild. Det synes som om, at hvad der passer til Støvring, passer også til Skørping. Men vi er to forskellige byer med forskellige DNA, og forskellene burde man styrke frem for at få det hele til at ligne hinanden, siger Stig Jonstrup Pedersen.

Han har valgt at stoppe efter fire år som formand for lokalrådet.

Ifølge vedtægterne skal lokalrådets bestyrelse bestå af mindst fem medlemmer, der vælges ved personligt fremmøde på generalforsamlingen, hvorefter bestyrelsen konstituerer sig.

- Jeg synes, det er sundt med udskiftning og rotation i frivillige bestyrelser, og efter fire år på posten, synes jeg, det er fair at takke af. Vi er på nuværende tidspunkt fem i bestyrelsen, og det betyder, at der skal vælges mindst en ny til bestyrelsen, hvis lokalrådet skal fortsætte, siger Stig Jonstrup Pedersen, og fortsætter:

- Selvfølgelig vil det være ærgerligt, hvis ikke lokalrådet fortsætter, men er der ikke tilstrækkelig interesse blandt byens borgere for at afsætte tid til den form for frivilligt arbejde, så er det jo sådan, det er. Lokalrådet er jo ikke til for lokalrådets egen skyld eller af hensyn til kommunen men et forum, hvor man kan understøtte forskellige initiativer, der kommer Skørping og Rebild til gode. Og hvordan man gør det, er op til bestyrelsen, der selv tilrettelægger arbejdet i overensstemmelse med lokalrådets vedtægter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk