Trods corona-nedlukning: Overskud og markant højere belægning end landsgennemsnit på resort

Skallerup Seaside Resort har sorte tal på bundlinjen for 2020 - den kommende højsæson er også næsten fuldbooket

Det nordjyske ferieresort havde i 2020 en belægning, der var markant højere end sammenlignelige virksomheder.

Det nordjyske ferieresort havde i 2020 en belægning, der var markant højere end sammenlignelige virksomheder.

Det fondsejede ferieresort måtte igennem mange genåbninger og nedlukninger i løbet af 2020, men alligevel har Skallerup Seaside Resort formået at fastholde og tiltrække nye gæster, hvilket har resulteret i sorte tal på bundlinjen. Den kommende højsæson er også næsten fuldbooket.

2020 var på alle måder et yderst begivenhedsrigt år hos Skallerup Seaside Resort. Det nordjyske ferieresort med 285 ferieboliger gik fra rekordudsigt til Corona-restriktioner og nedlukninger, hvilket gav store bølgeskvulp i aktiviteten hos det fondsejede feriested nord for Lønstrup.

Årets belægning var på 52 procent og er markant højere end landsgennemsnittet for sammenlignelige virksomheder, der ligger på 37 procent. En af Skallerup Seaside Resorts store styrker er, at gæsterne kommer igen og igen.

- Vores unikke beliggenhed midt i naturen og direkte ud til Vesterhavet gør, at vores gæster får en fornemmelse af frihed, nærvær og tryghed. Vores gæster nyder roen og ikke mindst det store udbud af udendørs aktiviteter, som har været til stor glæde under nedlukningerne. Derudover har det været positivt, at mange danskere har vendt blikket mod hjemlige rejsemål, hvilket har resulteret i flere nye gæster. Vi er herudover taknemmelige for vores loyale gengangere, som udgør 65 procent af vores gæster, siger direktør Jørgen Høll, Skallerup Seaside Resort i en pressemeddelelse.

Skallerup Seaside Resort har indviet en sansehave til de 0-5-årige i 2021. Sansehaven er en eventyrlig legeplads lavet af naturmaterialer og beplantning.

Skallerup Seaside Resort har indviet en sansehave til de 0-5-årige i 2021. Sansehaven er en eventyrlig legeplads lavet af naturmaterialer og beplantning.

Selvom Covid-19 giver mange udfordringer, glæder direktøren sig over, at pandemien har øget danskernes fokus på de danske feriemuligheder. Derfor ser Skallerup Seaside Resort frem til en højsæson, hvor belægningsprocenten allerede er meget høj.

Investerer og fornyer

Feriecenterets mange gengangere betyder, at det er vigtigt hele tiden at udvikle ferieresortet for at give gæsterne endnu mere lyst til at komme igen. Derfor har feriecentret netop indviet en dobbelt udendørs padel-bane samt en sansehave til de 0-5-årige. Sansehaven er en eventyrlig legeplads lavet af naturmaterialer og beplantning.

Der er også blevet investeret massivt i renoveringer og nybygninger. Investeringerne sker for at fastholde den høje kvalitet samt for at forny sig. Blandt andet er en opgradering af 31 spahuse af typen S6 gået i gang, mens de større spahuse F12 i 2020 gennemgik en opgradering.

- Vi har brugt nedlukningen til at fremrykke projekter, der har været fokuseret på at højne kvaliteten i blandt andet centret og udvalgte hustyper, uddyber Jørgen Høll.

Skallerup Seaside Resort investerede i 2019 i tre 18 personers XL-huse på hver 247 kvadratmeter. Det har været så stor en succes, at bestyrelsen har besluttet at opføre yderligere fire XL-boliger, hvor de første står færdige medio 2021.

Positiv bundlinje

Selskabet bag feriecenteret har netop præsenteret sit 2020-regnskab med et resultat før skat på 1,5 mio. kr. Regnskabet viser, at hjælpepakkerne har kompenseret med knap 16 mio. kr. i et år med en omsætning på 73 mio. kr. Skallerup Seaside Resort måtte aflyse bookinger for 24 mio. kr. i marts 2020, og den regionale nordjyske nedlukning kostede også dyrt.

Feriecentret har fastholdt medarbejdere på lønkompensation, selvom ordningen kun delvis dækkede de reelle udgifter. Udgiften blev set som en investering i at fastholde sine medarbejdere og har været en stor fordel i forbindelse med de mange genåbninger og nedlukninger.

- Fastholdelsen af vores fleksible og dygtige medarbejdere har betydet, at vi har kunne starte hurtigt op, når restriktionerne blev lempet, hvilket desværre blev nødvendigt flere gange i løbet af året på grund af uforudseligheden af, hvornår restriktioner blev ophævet, siger direktøren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.