Udlover dusør: Granater stjålet fra bunkermuseum i Hirtshals

En trist formand for Bunkergruppen Hirtshals, Flemming Hammer Mortensen, viser her en af de resterende granater frem.

En trist formand for Bunkergruppen Hirtshals, Flemming Hammer Mortensen, viser her en af de resterende granater frem.

Ukendte gerningsmænd har i weekenden været på besøg i Hirtshals Bunkermuseum og brudt ind i flere udstillingsbunkere og i Bunkergruppens magasin.

Vendsyssel Historiske Museum, der står for driften af bunkermuseet, har sammen med Bunkergruppen Hirtshals, der står for vedligeholdelsen, anmeldt indbruddet til politiet, oplyses det i en pressemeddelelse fra Bunkergruppen.

Fem hængelåse er blevet skåret over med, hvad der højst sandsynligt er en vinkelsliber på batteri, og to store granater er blevet stjålet fra bunkermuséets magasin.

De to granater er i form og udførelse stort set magen til de 10.5 cm granater som blev brugt i de tyske kanoner, men de stjålne granater er fra 70’erne og oprindeligt brugt til de danske 105 mm haubits artilleripjecer (kanoner) og har derfor ingen samlerværdi som sådan, forklarer Bunkergruppen.

Granaterne og er blevet doneret til Bunkergruppen Hirtshals i 1995, af Jyske Artilleri på Skive kaserne og er deaktiverede eksecer-hylstre til øvelses og træningsbrug, og er derfor komplette med både hylster og projektil.

Granaterne er 80 cm høje og vejer knapt 28 kilo stykket, så det er sikkert grunden til gerningsmændene kun har slæbt to granater op fra bunkeren.

Granaterne er let genkendelige for samlere, da der kun findes fem af disse komplette trænings-granater i Danmark.

Bunkergruppen Hirtshals udlover en dusør på 1000,- til dem der kan bidrage til opklaringen af indbruddet og hjælpe med at få granaterne tilbage til Bunkermuséet og et erstatningskrav vil følge fra Vendsyssel Historiske Museum.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.