Livsfarlig gasovn

Ovn solgt i Silvan og Bauhaus frem til juli i år kan give dødeligt stød - er behæftet med flere fejl

Gasovnen kan give livsfarlige stød. Foto: Sikkerhedsstyrelsen.

Gasovnen kan give livsfarlige stød. Foto: Sikkerhedsstyrelsen.

NORDJYLLAND:Hvis du har et varmeapparat fra firmaet Lope, skal du passe på.

Det kan nemlig være livsfarligt at bruge den gasdrevne ovn ved navn EPOL6200, som har været i handlen siden 2010. Ovnen er en opvarmningsovn, som blandt andet bruges i sommerhuse, fortelte og campingvogne og koster omkring 800 kroner.

EPOL6200 er solgt i Silvan og Bauhaus, der har flere afdelinger i Nordjylland, i perioden november 2010 til juli 2012, men sikkerhedsfejl gør, at brugere af ovnen kan få livsfarligt elektrisk stød af den.

Uvidende

Hos Lope er de kede af, at deres kunder har købt et farligt produkt, men salgsdirektør og medejer, Morten Nielsen, slår fast, at de har været uvidende om risikoen.

- Vi har faktisk en sikkerhedsgodkendelse fra vores leverandør på ovnen, men sikkerhedsstyrelsens test viser, at der er ændret på ovnen, efter den er blevet sikkerhedsgodkendt, siger han.

En anden graverende fejl er, at atmosfærekontrollen for CO2 ikke afbryder for tilførslen af gas inden for den krævede grænse på 1,5 procent.

Snydt af producent

Den ovn Lope har solgt i Danmark er altså ikke den samme ovn, som den kinesiske producent har leveret sikkerhedsgodkendelse til.

- Vi føler os godt og grundigt snydt af producenten, siger Morten Nielsen.

Sikkerhedsstyrelsen har fundet adskillige fejl i varmeapparatet. Fejlene er så alvorlige, at man kan få livsfarligt elektrisk stød, når man håndterer den.

Returner ovnen

Har man købt den pågældende gasovn, skal den ikke bruges mere men i stedet afleveres tilbage til den forhandler, hvor den er købt.

Der har heldigvis ikke været tilfælde, hvor brugere af gasovnen er kommet til skade, selv om den har været i handlen i halvandet år.

- Men når den ikke lever op til sit sikkerhedscertifikat, skal den naturligvis trækkes tilbage, siger Morten Nielsen.

Han opfordrer alle, der har købt ovnen til at returnere den, hvor de har købt den, så der ikke er nogen, som risikerer at komme til skade på den kinesisk fremstillede ovn. /ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.