Livsfarlig krog udskiftes hurtigt

Gunnar Nielsen A/S fra Aars regner med at genoptage arbejde efter ulykke allerede mandag

Det var ved denne udgravning, at en jernplade faldt ned over en 31-årig mand fra Fjerritslev-egnen. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Det var ved denne udgravning, at en jernplade faldt ned over en 31-årig mand fra Fjerritslev-egnen. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

AALBORG:En krog, der ved en arbejdsulykke onsdag formiddag viste sig at kunne være livsfarlig, bliver udskiftet hurtigst muligt.

Det fortæller projektleder Kenneth Nielsen fra Gunnar Nielsen A/S i Aars, der er entreprenør på et vejarbejde i krydset Kastetvej/Vestre Fjordvej i Aalborg, hvor ulykken skete.

- Vi burde måske have opdaget det, men det er ikke til at sige, hvornår sikringen blev defekt, fortæller projektlederen, der beklager ulykken.

Igang igen mandag

Kenneth Nielsen håber, at firmaet kan genoptage arbejdet på mandag.

En kæde faldt pludselig af en krog, så en 670 kilo tung jernplade væltede ned over en 31-årig mand, der slap usandsynligt heldigt fra ulykken.

Ulykken skete kort før klokken 10 i vejkrydset Kastetvej/Vestre Fjordvej i Aalborg, hvor der er vejarbejde.

Brækket fod og blå mærker

Her var en gravko ved at løfte jernpladen via en kæde i en krog, da kæden pludselig røg af krogen, og den tunge jernplade væltede ned over den 31-årige mand.

Den 31-årige mand med en brækket fod, en masse blå mærker og blodige skrammer i ansigtet.

Efter ulykken blev arbejdstilsynet i Nordjylland, Tilsynscenter Nord, tilkaldt til ulykkesstedet, og de udstedte med omgående virkning et forbud mod at fortsætte arbejdet på stedet.

Vurderer tiltalerejsning

Sikkerhedsforanstaltningen på krogen, der skulle forhindre, at kæder og plader hopper af krogen, var nemlig defekt.

Og det er den krog, der nu udskiftes hurtigst muligt.

Arbejdstilsynets jurister skal nu vurdere, hvorvidt der skal rejses tiltale om grov overtrædelse af arbejdsmiljøloven overfor virksomheden bag vejarbejdet, Gunnar Nielsen A/S i Aars.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Skudepisode i Aalborg: Tyder på internt opgør i det kriminelle miljø
Luk