Livsfarlig medicinhandel på nettet

Stor risiko for fejlbehandlinger, når patienter køber medicin uden at tale med en læge

Det kan være meget farligt at bestille piller på nettet, advarer Sundhedsstyrelsen. Arkivfoto

Det kan være meget farligt at bestille piller på nettet, advarer Sundhedsstyrelsen. Arkivfoto

NORDJYLLAND: Danskernes køb af medicin over internettet tegner en stejlt stigende kurve. Fortsætter udviklingen, hvad både læger og myndigheder spår, kan trafikken blive ødelæggende for en vital del af det danske sundhedssystem.
Der er risiko for masser af fejlbehandlinger, der kan komme til at koste det danske sundhedssystem dyrt, og det kan være livsfarligt for dem, der doktorerer på sig selv. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende søndag.
- Vi er næsten klar herhjemme med et system, så alle læger har adgang til alle sundhedsmæssige oplysninger om en person. Det mister sin værdi, hvis mennesker selv tager medicin, der ikke registreres som en del af helhedsbilledet. Og det svækker de beslutninger og behandlinger, læger i systemet iværksætter for den enkelte, siger chef for patientsikkerhed i Sundhedsstyrelsen, Anne Mette Dons.
Hun tror de mange indkøb over nettet er udtryk for en tendens i tiden om selv at ville bestemme.
- Det er ikke nok at vide, hvad medicin hjælper for eller mod. Der kan jo også være tale om bivirkninger og kontraindikationer, så det kan risikere at blive livsfarligt at tage medicin uden kontakt med sin læge, siger Anne Mette Dons.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.