Skagen

Livsglæde og spilleglæde som tak for prisen

Neighbours og Friends fik også plads i front af Helge Engelbrecht

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Den danske folkemusikpris blev overrakt af afdelingsdirektør i Spar Nord Skagen Pia H. Sørensen. Foto: Kurt Bering

SKAGEN:Helge Engelbrecht er ikke vant til at takke for priser. Faktisk var det første gang i den 64- årige musikers liv, at han blev hædret for netop den betydning, han har haft for musikken i Danmark. Han modtog torsdag aften Den Danske Folkemusikpris af Skagen Festival.

- Jeg blev meget forundret. Rigtig glad. Rørt og måtte ned og sidde. For mig er det den flotteste danske pris inden for folkemusikken, og jeg er så stolt over at være kommet i selskab med nogle af mine forbilleder. Elanor Shanley, som fik den i 2015, holder jeg meget af. Men også Donovan, Allan Taylor, Lars Lilholt, Allan Olsen er navne, som jeg forbinder med folkemusikprisen. Jeg var selv tilstede i salen i 1999, da Lars Lilholt fik prisen,

Helge Engelbrecht var i bogstaveligst forstand på udebane, da han alene gik på scenen i Skagen for at modtage Den Danske Folkemusikpris. Derimod var han atter på hjemmebane, da musikken spillede, og stemningen steg og steg i takt med de livsbekræftende melodier.

- Hvad så kan I bruge det? Lød det fra frontfiguren efter sangen ”Held & Lykke”, og publikum kvitterede med masser af klapsalver.

Han jokede flere gange undervejs med at være den ældste i orkestret.

- Men man er vel ikke gammel, når man stadig har sange i sig, og jeg håber, at få lov til at være med i mange år endnu, sagde han blandt andet og fortalte, at det den unge kapelmester Ronnie Olsen skulle have æren for mange af arrangementerne.

Selvsamme Ronnie Olsen fik undervejs publikums stående ovation, da han gav den fuld gas på klaveret. For som hans arbejdsgiver Engelbrecht konstaterede. Ronnie han er så dygtig.

Unge talenter frem

I det hele taget gav hovedpersonen plads den kommende generation af superdygtige musikere, som han omgiver sig med. En af vennerne, som er en de fem ekstra, der var med, er Kasper Hundebøll. Han sang sit eget smukke nummer ” You never give love a try” og man forstår godt, at Helge Engelbrecht er stolt af sine yngre kolleger eller som han udtrykte det. Nu er du vel ikke ved at overtage det hele Kasper.

Helge Engelbrecht startede Neighbours sammen med Tommy Rasmussen og de to var sangmæssigt i front og gav også et nummer helt alene ligesom de og de ni andre på scenen sluttede ræken af ekstranumre af med en af de kendteste numre ” Sangen til Livet”, og lad det være prismodtagers Helge Engelbrechts takketale:

I levende live

til hjerte, sjæl og krop

er kærligheden givet

og holder aldrig op

Vi kender den som sangen

vi synger uden stop

sangen til livet

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.