LO-penge til Thisted Lilleby

Pris fra LO Thy-Mors’ kulturfond bliver brugt til bl.a. genopførelsen af byens gamle arresthus

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THISTED:Modsat de fleste andre donationer, som Thisted Lilleby har modtaget, er 10.000 kr. fra LO Thy-Mors’ kulturfond ikke øremærket til et bestemt byggeri.

Men nogle af pengene ryger nok i arresten. I hvert fald er arrestbygningen bag det gamle rådhus en af de bygninger, som lige nu er ved at blive genopført i skala 1:10.

Den lidet pyntelige arrestbygning, der blev revet ned i 1980’erne, var ellers ikke oprindelig med på byggeplanen. Men de har skiftet mening i Thisted Lilleby, for arresten var også en del af virkeligheden i det Thisted omkring 1950, som foreningen af seniorer er i færd med at genskabe.

- Her er porten ind til arrestforvareren bolig, siger Kalle Odgaard, formand for Thisted Lilleby, og peger på den endnu ufærdige bygning.

Arrestforvareren - han hed Magnussen - lod i 1950’erne de indsatte gå i byen for at købe ind for ham og konen.

- De kom tilbage. For hvis de ikke gjorde det, så var det slut med den slags ture ud i byen, fortæller Kalle Odgaard, der flere gange var inde i arresten - ikke fordi han havde gjort noget galt, men fordi han som glarmester skulle skifte en rude i bygningen.

Gaven fra den lokale fagbevægelse blev overrakt tirsdag aften, da Thisted Lilleby holdt generalforsamling i foreningens hus på Plantagevej.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.