LO: Statsministerens tale er godt nyt for erhvervsskoler

Harald Børsting er optimistisk på erhvervsskoleelevernes vegne efter at have hørt statsministerens åbningstale

LO: Statsministerens tale er godt nyt for erhvervsskoler

- Jeg håber helt ind til knoglerne, at den kommende reform af erhvervsskolerne opfylder vores ønsker om, at det skal være mere attraktivt at tage en faglig uddannelse.

Det siger LO's formand, Harald Børsting, i en kommentar til statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) åbningstale i Folketinget.

- Kvaliteten på skolerne skal hæves, og de unge skal have en garanti for, at de kan færdiggøre deres uddannelse, når de er startet. Erhvervsskoleelever skal naturligvis have lige så gode muligheder for at gennemføre deres uddannelse som gymnasieeleverne.

LO er samtidig tilfreds med, at regeringen fortsætter kampen for at skabe job.

- Det glæder mig, at statsministeren fastholder fokus på at skaffe flere job. Der findes ingen opgave for regeringen de kommende år, der tilnærmelsesvis er lige så vigtig som at skaffe flere i arbejde.

Men der er stadig lang vej for de cirka 150.000 arbejdsløse, mener Harald Børsting.

- Så hvis ikke kommunerne tager ansvar og skaffer flere arbejdspladser, når vi ikke regeringens mål om 15.000 nye job om året.

- Derfor må regeringen suspendere de økonomiske sanktioner over for kommunerne. Det hørte jeg desværre ikke statsministeren sige i sin åbningstale.

Sidst men ikke mindst er Harald Børsting glad for, at regeringen fortsætter kampen mod løndumping.

- Jeg er glad for, at denne regering - i modsætning til den tidligere - hele tiden øger presset på danske og udenlandske arbejdsgivere, der udnytter udenlandsk arbejdskraft og hermed udkonkurrerer vores medlemmer på ringere vilkår.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.