Lockout ophævet: Skolerne åbner på mandag

Et bredt flertal i Folketinget stopper med et lovindgreb lærerlockouten.

Lockout ophævet: Skolerne åbner på mandag

Fra på mandag ringer skoleklokkerne igen ind til time på landets folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner, som har været ramt af lockout siden 1. april.

Det står klart, efter at et bredt flertal i Folketinget fredag eftermiddag har vedtaget et lovindgreb i lærerkonflikten mellem Lærernes Centralorganisation på den ene side og Kommunernes Landsforening (KL) og staten i form af Moderniseringsstyrelsen på den anden.

96 folketingsmedlemmer stemte for indgrebet, mens kun 13 stemte imod. Blot Enhedslisten og Liberal Alliance var imod.

Dermed stopper den fire uger lange konflikt, og landets cirka 875.000 elever og deres forældre kan vende tilbage til dagligdagen.

Regeringsindgrebet gør blandt andet op med lærernes hidtidige arbejdstidsaftale, som har være den helt store knast i overenskomstforhandlingerne mellem KL og lærerne.

I et forsøg på at kompensere for de ændrede arbejdstidsregler har flertallet i Folketinget valgt at give lærerne en lønstigning på mellem 3300 og 4200 kroner årligt.

Regeringen og statsministeren afviste ellers så sent som i tirsdags at blande sig i lærerkonflikten af respekt for den danske model.

Men manglende fremskridt i forhandlingerne mellem lærerne og kommunerne og udsigten til, at eksamen for afgangseleverne kunne komme i fare, har tilsyneladende ændret situationen.

Det betyder, at det nu er tid til at få indhentet de mange forsømte undervisningstimer.

Præcist hvordan og hvornår erstatningsundervisningen skal gennemføres er endnu ikke helt klart, da det er op til kommunerne selv at planlægge, hvordan timerne skal indhentes.

Men de skriftlige prøver for de ældste elever er udsat 11 dage, så eleverne har syv skoledage til at indhente det forsømte.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.